Nemci v zápase proti Španielom svoj homo-protest nezopakovali. Gündogan: „Koniec politikárčenia“ -

Nemci v zápase proti Španielom svoj homo-protest nezopakovali. Gündogan: „Koniec politikárčenia“


28. novembra 2022
  Krátke správy

Nemci svoj homo-protest proti zákazu nosenia dúhovej kapitánskej pásky vo svojom druhom zápase na Majstrovstvách sveta vo futbale v Katare nezopakovali. Svoj prvý zápas, na ktorom si na spoločnej fotografii prekryli ústa, trápne prehrali s podceňovaným Japonskom, po čom sa dostali pod paľbu kritiky, a to nielen pre podaný výkon v zápase, ale aj pre spomínané gesto. Belgická hviezda Eden Hazard sa o nich napríklad vyjadrila takto:

Spravili by lepšie, keby to neurobili a radšej by vyhrali. Sme tu, aby sme hrali futbal; ja som tu neprišiel ohlasovať politickú propagandu.“

Ilustračný obrázok, zdroj: facebook.com

Nemcom pred zápasom so Španielskom zjavne opadlo ich vysoké sebavedomie, veď reálne hrozilo, že ak zápas s majstrom sveta z roku 2010 prehrajú, na turnaji skončili. To bol azda jeden z dôvodov, prečo sa k zopakovaniu homo-protestu opätovne neodhodlali. Ale ďalší dôvod uviedol napríklad aj nemecký hráč Ilkay Gündogan, ktorý odkázal: „Koniec politikárčenia.“

Majstrovstvá sveta v Katare tak prekvapivo strhávajú masku globálnej LGBT loby, ktorá sa snaží svoju agendu predávať ako akési „prirodzené právo“, pričom, ako sa vyjadrili viacerí futbalisti na turnaji a ako roky upozorňujú konzervatívni komentátori, v skutočnosti ide iba o obyčajnú progresivistickú politiku nasilu pretláčanú vládami v Severnej Amerike a v západnej Európe.

Nemcom inak ich opovážlivosť z prvého zápasu Katarčania vrátili aj s úrokmi. V nedeľnom zápase proti Španielsku totiž fanúšikovia v turbanoch vytiahli veľké transparenty s vyobrazením iného nemeckého hráča tureckého pôvodu Mesuta Özila. Ten po tom, čo Nemecko vypadlo na posledných majstrovstvách už v skupine, vyhlásil, že v nemeckom národnom tíme končí, keďže „keď vyhráme, som Nemec, keď prehráme, som imigrant“. „Pociťujem rasizmus a neúctu“ – uviedol vtedy na sociálnej sieti Twitter a pokračoval:

Keď sa ku mne vysokí funkcionári DFB (futbalovej asociácie) správajú tak, ako sa správajú, nerešpektujú moje turecké korene a sebecky zo mňa robia politickú propagandu, potom naozaj stačilo.

Britské tímy medzitým naďalej „protestujú“. Anglický národný štadión Wembley v Londýne sa rozsvietil v piatok večer počas zápasu Anglicka s USA do dúhovej a anglická Futbalová asociácia na Twitteri uviedla:

Naďalej budeme prejavovať našu podporu komunite LGBTQ+, počas tohto turnaja, aj dlho po ňom.“

Podobne sa zachovali aj Walesania, ktorí vytiahli malé rohové vlajočky vo farbách homo-transgender loby. Ani jednému tímu sa však na samotnom ihrisku nedarilo podľa predstáv: Angličania len remizovali s  outsiderom z USA 0:0 a Walesania dokonca senzačne prehrali s futbalistami Iránu 2:0, čo podľa komentátora M. Merčiaka dáva „95-percentnú istotu“, že ďalej nepostúpia.

MG

Zdroje: The Athletic, Al-Jazeera, lbc.co.uk, ilustračný obrázok, zdroj – facebook.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Biskup z Trevíru viedol LGBT bohoslužbu a obhajoval zmenu učenia Cirkvi o tzv. queer ľuďoch. Cirkev obvinil, že svojím učením „vylúčila“ queer ľudí

František verzus Sv. písmo a Tradícia

Synodikon orthodoxie – liturgická kondemnácia heréz v byzantskej tradícii

Viktor Orbán na konzervatívnej konferencii v Bruseli: „Kresťanská spoločnosť je to najlepšie, čo si viem predstaviť pre svoje deti a vnúčatá“