28. listopadu 2022 • 16:15

SESTŘIH: Jižní Korea - Ghana 2:3. Afričané žijí, finiš Sona a spol. marný

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ghany porazili v druhém utkání na mistrovství světa v Kataru Koreu 3:2. Africký celek se po úvodní prohře 2:3 s Portugalskem vrátil do hry o postup. Naopak Asiaté jsou ve skupině H s jedním bodem poslední, s Uruguayí hráli ve čtvrtek bez branek.



Ghana skórovala ve 24. a 34. minutě, kdy se prosadili Mohammedové Salisu a Kudus. Také Korejci rychle odpověděli, v 58. a 61. minutě se trefil Čo Ku-song. Nakonec se ale z výhry radovala Ghana díky Kudusově gólu v 68. minutě. Afričané triumfovali na světovém šampionátu po pěti zápasech.

Africký tým začal aktivně a z první branky se radoval po necelé půlhodině hry. Jordan Ayew nacentroval do vápna a míč se odrazil k zakončujícímu Salisuovi. Situace se ještě přezkoumávala kvůli možnému hraní rukou, gól ale platil.

Za deset minut Afričané navýšil náskok. Jordan Ayew našel povedeným centrem v šestnáctce Kuduse a ten se hlavou k tyči nemýlil.

Po změně stran mohl zvýšit Lamptey, jenže těsně minul. Místo toho Korea během tří minut vyrovnala díky hlavičkám Čo Ku-songa. Nejprve se opřel do centru střídajícího I Kang-ina a o chvíli později zužitkoval pas Kim Čin-sua.

Nakonec se ale radovali Afričané. V 68. minutě Williamsova přihrávka propadla až k nehlídanému Kudusovi a ten druhým gólem v utkání vystřelil svému mužstvu vítězství.

Ghana porazila Koreu ve čtyřech z posledních pěti zápasů. Asijský celek nevyhrál na MS deset z posledních jedenácti duelů.

Góly

Domácí: 58. Čo Kju-song, 61. Čo Kju-song

Hosté: 24. Salisu, 34. Kudus, 68. Kudus

Sestavy

Domácí: Kim Sung-kju – Kim Mun-hwan, Kim Min-čä (90+3. Kwon Kjung-Won), Kim Jong-kwon, Kim Džin-Su – Hwang In-pom, Čong U-jong (78. Hwang Ui-čo), Kwon Čang-hoon (57. I Kang-in) – Džong Woo-jong (46. Na Sang-ho), Čo Kju-song, Son Hung-min (C).

Hosté: Ati-Zigi – Lamptey (78. Odoi), Amartey, Salisu, G. Mensah (88. Rahman) – Samed, Partey, Kudus (83. Djiku) – A. Ayew (78. Kyereh), Iñ. Williams, J. Ayew (C) (78. Sulemana).

Náhradníci

Domácí: Čche Hjon-u, Song Pom-kun, Čo Ju-min, Hong-čchol, Jun Čong-kju, Kim Tchä-hwan, Kwon Kjung-Won, I Kang-in, I Če-song, Na Sang-ho, Päk Sung-ho, Son Čun-ho, Hwang Hi-čchan, Hwang Ui-čo, Song Min-kju

Hosté: Danlad, Nurudeen, Aidoo, Djiku, Odoi, Rahman, Seidu, Afriyie, Bukari, Kyereh, Owusu, Sowah, Issahaku, Semenyo, Sulemana

Karty

Domácí: Čong U-jong, Kim Jong-kwon

Hosté: Amartey, Lamptey

Rozhodčí

Taylor – Beswick, Nunn

Stadion

Education City Stadium, Dauhá

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Již. Korea 3 1 1 1 4:4 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2:2 4
4. Ghana 3 1 0 2 5:7 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud