Vondráček si uřízl pořádnou ostudu. Pavlovi se omluvil, od lidí to ale schytal

Bývalý předseda Poslanecké sněmovny za hnutí ANO Radek Vondráček se nechal napálit. Na svém twitterovém účtu totiž sdílel fotografii kandidáta na prezidenta Petra Pavla spolu s dvěma lidmi, kteří mají na triku hlavu prezidenta Ruska Vladimira Putina. Sám Pavel však příspěvek okomentoval tím, že jde o fotomontáž. Uživatelé po zveřejnění příspěvku na nic nečekali a z Vondráčka si kvůli jeho přehmatu utahují. Jako odpověď mu například posílají podobně upravené fotografie s obrázkem předsedy hnutí ANO Andreje Babiše místo Putina. Vondráček po kritice příspěvek smazal a Pavlovi se omluvil.

Prezidentská kampaň je v plném proudu. Lednové volby se každým dnem blíží a jednotliví kandidáti se snaží najít slabiny těch druhých. Soupeřovo slabé místo se pokusil využít i někdejší šéf dolní komory a v současné době místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček. Sdílel totiž na Twitteru obrázek generála ve výslužbě Petra Pavla, jenž se drží kolem ramen se dvěma muži, kteří mají na triku hlavu Vladimira Putina.

„Mě nejvíc fascinují lidé, kteří si na tričko vezmou Putina, nad hlavu českou vlajku, volají hesla o svobodě a zároveň po tom, aby k nám přišel udělat pořádek Putin. To mi přijde jako úplně pomatení. Tyhle volby začínají být úplný ‚bizár‘,“ komentoval svůj příspěvek Vondráček.

Z Vondráčka si však uživatelé téměř okamžitě začali dělat legraci. Nejvíce se pozastavují nad tím, že sám dokázal přehlédnout fakt, že obrázky jsou na tričkách nakřivo a působí, že jsou udělány velmi amatérsky. „Vy jste opravdu tak hloupej, že nepoznáte fake? Nebo to šíříte jako správný slouha konfidenta záměrně?“ ptal se Vondráčka například spisovatel a nakladatel Jiří Padevět.

Sám Petr Pavel reagoval krátce, když uvedl, že se jedná o fotomontáž.

Uživatelé se ale začali strefovat i do minulosti Radka Vondráčka. Připomínají mu, jak se svým kolegou Miloslavem Janulíkem (ANO) vyskočil na řečnický pult v Poslanecké sněmovně a hrál na kytaru.

Další vtipné reakce ukazují na tričkách fanoušků Petra Pavla samotného Vondráčka.

Příspěvek Vondráček poté smazal a uvedl, že se omlouvá. „Sdílel jsem fotgrafii Petra Pavla, která je prý fotomontáží. Dlouho se po internetu šířila a nikdo její pravost nevyvracel, proto jsem neměl důvod ji zpochybňovat. Smazal jsem ji a Petru Pavlovi se tímto omlouvám,“ uvedl Vondráček.

Fotografii sdílel nejprve i bývalý ministr financí za TOP 09 Miroslav Kalousek. Poté co zjistili, že se jedná o fotomontáž, tak svůj příspěvek smazal. „Je-li to fake, raději to mažu. Přišlo mi to ubohé, i kdyby to fake nebyl,“ uvedl Kalousek.

Tagy: