Když ekonomická krize neexistuje. Bohatší Češi utíkají před zimou za dražší exotikou

Cestovkám se daří zaplňovat letadla po exotice toužícími Čechy navzdory ekonomickému ochlazování.

Cestovkám se daří zaplňovat letadla po exotice toužícími Čechy navzdory ekonomickému ochlazování. Zdroj: Profimedia

Ještě před pár lety nešlo z Prahy létat přímo do exotických destinací, cestovní kanceláře to tehdy označovaly za byznysově příliš riskantní. Nyní to už ale neplatí a na přímé lety do destinací z pohledu Čecha netradičních sází čím dál více z nich. Ba co víc, cestovkám se daří zaplňovat letadla Čechy toužícími po exotice, a to i navzdory prodražujícím se přeletům, pobytům v pětihvězdičkových hotelech a v době bující inflace a energetické krize.

Dominikánská republika, Madagaskar, Spojené arabské emiráty, Thajsko, Maledivy, Omán, Zanzibar. To jsou spolehlivá hlavní lákadla, za jejichž zorganizovanou návštěvu Češi nyní neváhají utratit obvykle k padesáti tisícům korun za osobu, ale i mnohem více.

„Aktuálně vidíme největší poptávku po exotice, která je asi o polovinu vyšší než loni. Za poslední rok, kdy exotiku z Prahy nabízíme, byla letadla průměrně na 98 procent obsazená,“ uvádí mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Čedok spolupracuje s dopravcem Smartwings, polským Lotem a italskou charterovou společností Neos.

Na co si dát pozor během dovolené v Egyptě

Video placeholde
• Videohub

Jakýkoli nástup ekonomického útlumu firma nezaznamenala. „Nepozorujeme žádné změny nákupních zvyklostí klientů. Naopak pokračuje trend z léta, kdy si u nás lidé vybírají lepší a luxusnější hotely s all-inclusive stravováním,“ dodává Pavlíková. Rekordní poptávku deklarují i konkurenční cestovní kanceláře Exim Tours a Fischer, zájem je hlavně o vánoční a silvestrovské – zpravidla nejdražší – termíny.

„Na letošních cenách se projevuje zdražení ve výši deset až patnáct procent. Zdražení je nejvíce ovlivněné cenou leteckého paliva, proto se nárůst cen projevuje nejrazantněji právě u letů do exotiky. Dále zdražují zejména hotely kvůli rostoucím nákladům na plyn, elektřinu a mzdy,“ říká mluvčí největší tuzemské cestovní agentury Invia Jiřina Ekrt Jirušková. Najdou se ale i výjimky, kde se ceny měly meziročně snížit – například zájezdy do Spojených arabských emirátů prodávají Exim a Fischer levněji, tvrdí mluvčí společností Jan Bezděk.

I navzdory zvyšující se cenové hladině tak inkasované objemy prodávaných zájezdů jen „mírně“ zaostávají za historicky rekordními roky 2018 a 2019, kdy jednotlivé firmy dosahovaly miliardových obratů, řada klientů si také připlácí za lety v byznysových třídách.

Hlavní ekonom společnosti Deloitte David Marek upozorňuje, že zvyšující se poptávka po zboží a službách v luxusním segmentu v době nastupující ekonomické recese není zdaleka jen českým, ale globálním trendem. Svědčí to podle něj o čím dál větší příjmové i majetkové stratifikaci společnosti.

„Na jedné straně máme skupinu nízko- a středněpříjmových, kteří začínají šetřit a na které energetická a inflační krize tvrdě doléhá. Projevuje se to na prodejích elektroniky či automobilů. A pak je tu skupina vysokopříjmových nebo majetkově zabezpečených, které současný vývoj nezasahuje výrazně negativně,“ konstatuje Marek.

„Buď mají inflačně zajištěné příjmy – typicky to jsou majitelé nemovitostí, kteří inflaci promítnou do nájemného a dál inkasují podobný příjem –, nebo jsou natolik zajištění, že je jim jedno, jestli oběd stojí sto či tři sta korun. Segmenty zboží a služeb se pak chovají různě podle toho, kým je zastoupena poptávka. Jinak se chová trh s potravinami či farmaceutickými prostředky a jinak trh s luxusními statky. Samotného mne ale překvapuje, jak rekordní je poptávka po luxusním zboží v celém vyspělém světě, přestože jej takřka všude ovlivňuje vysoká inflace,“ uvádí Marek.

Z obnoveného zájmu o cestování těží ty cestovní kanceláře, které přežily drtivý propad poptávky způsobený pandemií covid-19. Během dvou let se snížil počet kanceláří registrovaných u ministerstva pro místní rozvoj z asi 850 na současných 576, jak potvrdilo deníku E15 ministerstvo. Krize většinou smetla jen menší společnosti, výjimkou mezi těmi významnějšími byla Firo-tour.

Té, podobně jako řadě dalších, se nepodařilo povinně pojistit proti úpadku u některé z pojišťoven. Mnoha cestovkám končí tyto pojistné kontrakty s koncem tohoto roku. „Neočekáváme, že by docházelo k masivnímu ukončování nebo přerušování živností. Povinné pojištění sice oproti minulosti zdražilo a také klesla ochota pojišťoven jej poskytovat, ale jak lze vypozorovat z průběhu celého letošního roku, stabilní cestovní kanceláře nemají problém zajištění obnovit,“ říká mluvčí ministerstva Veronika Hešíková.

Vyjednávání s pojišťovnami cestovkám usnadňuje státní program Záruky CK, kdy se za ně stát částečně zaručuje. O prodloužení programu se nyní dle Hešíkové jedná.

Obraty, jak je uvádějí vybrané CK (v miliardách korun)201920202021
CK Čedok2,80,62,0
Exim Tours5,62,2*5,7*
CK Fischer6,4 

*Od roku 2020 evidují Exim Tours a CK Fischer obrat společně, neboť patří do stejné obchodní skupiny.