Hlavní obsah

Řidič jel po slovenské dálnici v protisměru 6,5 kilometru

Asi šest a půl kilometru jel po slovenské dálnici D1 ve směru z Košic do Prešova řidič osobního vozu. Když ho zastavili policisté, prohlásil, že se domníval, že silnice je obousměrná.

Foto: Policie SR

Řidič v protisměru na slovenské dálnici

Článek

„V sobotu dopoledne jsme dostali oznámení o automobilu v protisměru na dálnici mezi Košicemi a Prešovem. Policisté auto zastavili za dálničním odpočívadlem,“ uvedla v pondělí policie na sociální síti.

Řidič policistům řekl, že na dálnici sjel z mostu na křižovatce u obce Lemešany a chtěl se dostat do Prešova. „Po dálnici jel v protisměru asi 6,5 kilometru,“ dodala policie. Řidiči byla uložena bloková pokuta, ale její výši policisté neupřesnili.

Ostatní řidiči, kteří viděli vůz jedoucí po dálnici v protisměru, mluví o velkém štěstí, že nedošlo k vážné nehodě. „Upozorňovali jsme ho blikáním světel, ale on jel dál s klidem Angličana,“ divila se Marta. „Má štěstí, že přežil a nikdo nevinný nedoplatil na jeho hloupost,“ uvedla v diskusi na sociální síti Agátha. „Bloková pokuta??? V Německu se za jízdu po dálnici v protisměru odebere řidičák doživotně,“ napsal Martin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám