Funkcionáři Juventusu v čele s Nedvědem v klubu končí. Jsou podezřelí z falšování účetnictví

Ve fotbalovém klubu Juventus Turín skončila kompletní správní rada včetně viceprezidenta Pavla Nedvěda. Podle listu Gazzetta dello Sport je důvodem podezření z falšování účetnictví. Spolu s bývalým kapitánem české reprezentace odstoupil z funkce také předseda klubu Andrea Agnelli, který vedl „Starou dámu“ přes dvanáct let. Mimo jiné skončil i výkonný ředitel Maurizio Arrivabene.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd

Pavel Nedvěd | Foto: Nicoló Campo | Zdroj: Reuters

Italské úřady obvinily vedení Juventusu z falšování účetnictví už loni, ale letos v dubnu byli všichni činovníci zproštěni viny. Od října ale byli Pavel Nedvěd a dalších 14 funkcionářů opět vyšetřováni.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd slaví padesátku, jako hráč získal Zlatý míč i stříbro z ME

Číst článek

Dlouholetý záložník Juventusu Nedvěd a další představitelé turínského celku jsou podezřelí, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů brali protiprávní provize a investorům vykazovali falešné zisky.

Dvakrát kvůli tomu byla odložena valná hromada klubu, kde se měl schvalovat nový rozpočet. V ročníku 2021/22 zaznamenal Juventus rekordní ztrátu 254 milionů eur (asi 6,2 miliardy korun).

Padesátiletý Nedvěd za Juventus nastupoval v letech 2001 až 2009 a získal s ním dva tituly. Po ukončení kariéry se bývalý hráč pražské Sparty nebo Lazia Řím přesunul do vedení klubu.

Šestačtyřicetiletý Agnelli se do čela turínského klubu postavil v květnu 2010. Pod jeho vedením „Stará dáma“ získala rekordních devět mistrovských titulů za sebou. Celkem má Juventus na kontě rekordních 36 titulů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme