Hlavní obsah

Matky padlých ruských vojáků dostaly od úřadů sadu ručníků

Rozpaky a současně vlnu nevole vzbudil krok Sergeje Korosteleva, šéfa Lgovského okresu v Kurské oblasti. Matkám ruských vojáků, kteří zahynuli během válečného konfliktu na Ukrajině, předal sady ručníků, napsal server news.ru s odkazem na zprávu, kterou Korostelev zveřejnil na sociální síti Telegram.

Foto: Reuters

Matky padlých ruských vojáků během invaze na Ukrajinu

Článek

Zpráva o tom, jak se ruské úřady „starají“ o rodiny padlých vojáků zvedla vlnu nevole mezi ruskými uživateli sociální sítě. Komentáře pod příspěvkem si nebraly servítky. „Vypadni“, „zmiz“, byly nejslušnější výrazy, které se v komentářích objevily. Rozhořčení, které příspěvek vyvolal, donutilo Korosteleva, aby ho ze svého osobního Telegramu vymazal. Fotografie se už ale šíří.

Ručníky, které dostaly matky, jejichž synové padli na frontě, byly moc už i na mnohá ruská média. Zprávu o akci Korosteleva provázejí otázkou: „Takhle úřady ctí matky, jejichž synové padli ve válce? A připomínají slova ruského prezidenta Vladimira Putina, který na začátku března slíbil vysoké odškodnění rodinám, které přišly o své blízké ve speciální vojenské operaci, jak se v Rusku nazývá invaze na Ukrajinu.

Není to jediný přešlap úřadů. Nedávno se dostala na veřejnost zpráva, že na Sachalinu dostaly rodiny mobilizovaných mužů pět kilogramů ryb. Podle úřadů to má být jedno z opatření na podporu těch, kteří bojují na Ukrajině.

Reklama

Výběr článků

Načítám