Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Chuck Norris poprvé na kolenou: Zemřel mu nerozlučný parťák z Walker, Texas Ranger

Chuck Norris a Clarence Gilyard Jr
Zdroj: USA Network
+ Další 4 fotografie
Úmrtí

Ve věku šestašedesáti let zemřel Clarence Gilyard Jr., který byl nejlépe známý svou rolí Jimmyho Trivetta v legendárním seriálu Walker, Texas Ranger. Zprávu o hercově úmrtí poskytl web Variety.

Clarence Gilyard Jr. ztvárňoval od roku 1993 do roku 2001 parťáka Chucka Norrise (82) ve veleúspěšném kultovním seriálu Walker, Texas Ranger. Zahrál si roli Jimmyho Trivetta, přičemž role si zopakoval i ve filmech Walker, Texas Ranger: Deadly Reunion a Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění.

Detaily smrti nejsou známé

Herec zemřel v šestašedesáti letech, ovšem žádné další detaily nejsou k dispozici, jak píše web Variety. Gilyardova smrt byla potvrzena prostřednictvím oficiálního prohlášení společnosti University of Nevada v Las Vegas. Gilyard pracoval jakožto filmový a divadelní profesor na UNLV College of Fine Arts.

V roce 1988 si zahrál ve filmu Smrtonosná past s Brucem Willisem, objevil se i ve snímcích Top Gun či Karate Kid 2, jak píše web ČSFD. V roce 1993 se mu pak splnil sen, když vedle Chucka Norrise začal spoluúčinkovat v roli texaského rangera a bývalého fotbalisty Jamese Trivetta. Role a akčních scén si užíval a s Norrisem se stali nejlepšími kamarády. V interview z roku 2005 uvedl, že Chuckův Ranger Walker byl oním klasickým westernovým hrdinou z časů, kdy on i Chuck vyrůstali a kdy se tito neohrožení mužové stávali pro kluky vzory. Sám Gilyard byl až do smrti velkým westernovým nadšencem.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy