Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Detaily rodinné tragédie v Čakovicích: Obětí vraždy byl teprve dvouletý chlapeček

Policie pročesává les.
Zdroj: Policie ČR
krimi

Policie odhalila podrobnosti z děsivého případu v pražských Čakovicích, kde se v sobotu našla u cyklostezky tři lidská těla. Podle kriminalistů byl čin spáchán střelnou zbraní a nejspíš šlo o dvojnásobnou vraždu a následně sebevraždu. Obětí byli čtyřiatřicetiletý muž, jeho o dva roky mladší družka a jejich dvouletý syn. Policie to uvedla na svém Twitteru.

Tři mrtví, které policie nalezla v sobotu u pražské cyklostezky mezi Čakovicemi a Letňany, byli podle kriminalistů čtyřiatřicetiletý muž, jeho o dva roky mladší družka a jejich dvouletý syn. Prozatímní zjištění vyšetřovatelů nasvědčují tomu, že se na místě stala dvojnásobná vražda a následná sebevražda. Policisté to dnes uvedli na Twitteru.

Družku a syna zavraždil legální zbraní

"Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní," doplnila policie. Případem se zabývá pražské oddělení vražd. "S ohledem na pozůstalé rodiny a vzhledem k citlivosti celého případu nebudeme poskytovat žádné další informace," sdělil dnes ČTK pražský policejní mluvčí Richard Hrdina.

Do konce října se v Česku podle policejních statistik stalo 136 vražd, což je o 31 více než za celý loňský rok. I nadále převažují vraždy motivované osobními vztahy.

Zpráva o mrtvých se v sobotu po okolí podle Blesku rychle roznesla a místní znepokojila. Starostové Čakovic Jiří Vintiška (ODS) a Letňan Zdeněk Kučera (ANO) však na Facebooku už v sobotu uvedli, že se jednalo o rodinnou tragédii, a tak další nebezpečí nehrozí.

Vše se odehrálo jen pár desítek metrů od frekventované cyklostezky. Lesík, kde se tragická událost stala, je poměrně těžko přístupný. Rodina měla pocházet z Letňan.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy