Hlavní obsah

Horké koncertní léto 2023. V srpnu přijede The Weeknd, na Metronomu v červnu zahrají Editors a White Lies

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Live Nation oznámila, že kanadský zpěvák The Weeknd přijede do Prahy při svém After Hours Til Dawn Tour. Na letišti v Letňanech se představí 6. srpna 2023. Vstupenky na cenách od 1990 Kč se začnou prodávat již letos 2. prosince. Pořadatelé festivalu Metronome Prague, který se odehraje od 22. do 25. června 2023 na pražském Výstavišti, zase oznámili, že na akci vystoupí britské kytarovky Editors a White Lies.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský zpěvák The Weeknd přijede o prázdninách.

Článek

Ambasador dobré vůle Světového potravinového programu OSN The Weeknd, vlastním jménem Abel Makkonen Tesfaye, oznámil, že bude na nadcházejícím turné opět spolupracovat se Světovým potravinovým programem OSN a přispěje finančními prostředky do Humanitárního fondu XO, jenž pomáhá řešit celosvětovou potravinovou krizi.

Na tuto věc půjde euro z každé prodané vstupenky v Evropě, libra ve Velké Británii a ekvivalent dolaru v zemích Latinské Ameriky.

Turné bude oslavou alba After Hours, které The Weeknd vydal v roce 2020, a též ceněného počinu Dawn FM, jenž vyšel v lednu 2022. Na všech evropských koncertech se k The Weekndovi připojí Kaytranada a Mike Dean.

Festival Metronome Prague bude také zajímavý. Editors jsou kapela z Birminghamu, jež byla založena v roce 2002. Nadějnou kariéru odstartovala již prvním singlem Bullets (2005). Přelomový byl pro ni rok 2007, kdy vystoupila jako jedna z hvězd na festivalu Glastonbury. Dnes má na kontě sedm alb, z nichž to poslední se jmenuje EBM a vyšlo letos.

Foto: archiv kapely

Editors budou hrát v Praze pod širým nebem.

Foto: Charles Cave

White Lies zahrají písně z nového alba.

Londýnští White Lies, kteří přišli na svět v roce 2007, odstartovali svou kariéru v roce 2009 albem To Lose My Life a už s ním byli úspěšní. Do dnešních dnů vydali šest desek, přičemž aktuální As I Try Not to Fall Apart je z letošního roku. Vedle kytarového rocku se ve svém zvuku dostali až k vodám elektroniky i popu.

Reklama

Výběr článků

Načítám