Hlavní obsah

Klip k písni Rovaniemi je první ze čtyř adventních dárků Michala Hrůzy

Zpěvák, hudebník a skladatel Michal Hrůza začal o prvním adventním víkendu nadělovat dárky pro své příznivce. Pokračovat v tom bude i v těch dalších. Prvním dárkem je videoklip k písničce Rovaniemi, staršímu kousku z alba Den (2014). Natáčel se ve stejnojmenném finském městě, kde je zábavní vánoční park Santa Claus Village. Dalšími dárky budou druhý videoklip, kniha a koncert u jednoho z fanoušků doma.

Michal Hrůza v klipu k písni RovaniemiVideo: Universal Music

 
Článek

„V Rovaniemi jsem byl a natočil jsem tam záběry, které byly v klipu použity. Navštívil jsem i Santa Claus Village, protože zatímco u nás rozdává vánoční dárky Ježíšek, ve většině severských zemí je to Santa Claus. Přímo na polárním kruhu tam byl strom a na něm byly zavěšené vlajky různých zemí. Ta česká byla hned vedle finské. I to je ve videoklipu vidět,“ vysvětlil Hrůza.

K natáčení ve Finsku používal ve velké míře drony. Další záběry vznikly na jeho chatě v Čechách. Podílela se na nich i herečka Bára Bošková, která si v klipu zahrála hlavní ženskou roli. „Je to vánoční příběh o tom, jak se na Štědrý večer sejde dvojice žijící odděleně,“ dodal zpěvák.

Foto: archiv Michala Hrůzy

Michal Hrůza na polárním kruhu v Rovaniemi.

Písnička byla poprvé vydána v roce 2014 na Hrůzově albu Den. Hudbu k ní napsal tehdejší baskytarista jeho kapely Aleš Zenkl, text Hrůza. „Přišla mi zajímavá v tom, že se moc neprosadila. Když jsem si naplánoval cestu na severní kruh do Rovaniemi, řekl jsem si, že by bylo dobré natočit obrázky právě k téhle písni. Celý klip nakonec dotočil a sestřihal Pavel Brilla, který hraje v mé kapele na baskytaru,“ dodal Hrůza.

Pro druhý adventní víkend připravil zpěvák svým fanouškům klip k písni Srdce osamělé, který byl natočen v Irsku. O třetím adventním víkendu nabídne knihu Nebudu ti lhát. Tvoří ji rozhovor, který s ním vedl jeho dlouholetý kamarád Petr Vydra. Týden před Štědrým dnem bude vylosován vítěz soutěže, kterému Michal Hrůza zahraje s Kapelou Hrůzy přímo u něj doma. Není vyloučeno, že to stihnou ještě do Vánoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám