Hlavní obsah

Texaská rodina po 51 letech díky testu DNA našla unesenou dceru

Američanka, která byla více než 50 let pohřešována poté, co byla unesena jako dítě, byla nalezena díky testu DNA a opět se setkala se svou rodinou. S odvoláním na oznámení rodiny o tom informují americká média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Melisse Highsmithové bylo 22 měsíců, když ji v texaském Fort Worthu v roce 1971 zřejmě unesla její chůva. Rodina po ztracené dceři roky pátrala neúspěšně, nakonec ji našla díky shodě v testu DNA od společnosti 23andMe.

Žena, které je nyní 53 let, byla nalezena ve Fort Worthu, kde žila jako Melanie Waldenová a o tom, že byla obětí únosu, neměla tušení. Nyní si plánuje jméno změnit na Melissa, jak ji pojmenovali rodiče.

Ženina matka Alta Apatencoová chůvu najala přes inzerát v novinách v srpnu 1971. Chůva slíbila, že se o dítě postará u sebe doma, s dítětem ale zmizela.

Po dceři pak rodina spolu s policií pátrala desítky let. Ještě v září ji hledala v Jižní Karolíně poté, co obdržela anonymní zprávu, že tam byla Highsmithová spatřena.

Rodina se se ztracenou dcerou snažila komunikovat přes Facebook. Žena, která ale do té doby neměla tušení, že byla jako dítě unesena, si myslela, že jde o podvod. K průlomu došlo 6. listopadu, kdy test DNA od 23andMe spojil děti Highsmithové s její biologickou rodinou.

Ve Španělsku zatkli ženu, která v přestrojení za sestřičku ukradla novorozence

Evropa

„Melissu jsme našli čistě díky DNA,“ napsala rodina v příspěvku na Facebooku. „Ne kvůli jakémukoli zapojení policie nebo FBI, podcastům, nebo dokonce soukromému vyšetřování či spekulacím naší rodiny,“ dodala.

Highsmithová se se svými rodiči setkala minulý týden. Rodina uvedla, že se následně podrobila dodatečným oficiálním testům DNA a čeká na výsledky.

Highsmithová řekla, že se zeptala ženy, která ji vychovávala, zda jí chce něco říct. Načež jí potvrdila, že je unesená Melissa.

Přestože je případ únosu již dávno promlčen, policie ve Fort Worthu uvedla, že bude ve vyšetřování pokračovat, aby zjistila, co se skutečně stalo.

Rodina se mezitím snaží dohnat ztracený čas. Sestry Highsmithové listu The Washington Post sdělily, že nalezená sestra plánuje uspořádat druhou svatbu se svým manželem, aby ji její otec mohl dovést k oltáři.

Jako dítě ji unesli. Se svou rodinou se shledala o 53 let později

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám