Brutální záběry útoku „ukrajinské smečky“. Rusové marně hledají spásu v zákopech

Rusové se zoufale schovávají před ukrajinskými drony.

Ukrajinské drony masakrují ruské vojáky

Ukrajinci pokračují ve svém protiútoku a dělají vše pro to, aby Rusy vyhnali z okupovaných území. Obzvlášť v posledních dnech se na sociálních sítích objevuje mnoho brutálních záběrů, na nichž ukrajinské drony pomocí bomb masakrují jednoho okupanta za druhým. S novým videem tohoto typu se pochlubily ukrajinské speciální operační síly (SOF).

„Precizní práce členů ukrajinských speciálních operačních sil (SOF) pomocí bezpilotních letounů,“ komentovala jednotka sérii ukrajinských úderů. Na záběrech lze vidět hned několik útoků dronů, které shazují bomby na ruské pozice.

Hned několikrát výbušnina spadla do bezprostřední blízkosti okupantů, kteří se kryli ve vyhloubených zákopech. Následky byly v těchto případech skutečně brutální.

Video, v jehož pozadí hraje známý valčík od Johanna Strausse mladšího s názvem Na krásném modrém Dunaji, sdílela také gruzínská legie ukrajinské armády. „Jedna smečka je dobrá, ale dvě smečky jsou lepší,“ uvedla obávaná cizinecká jednotka, která má stejně jako SOF ve znaku vlka.

Členové speciálních operačních sil obdrželi pochvalu také od generálního štábu ukrajinských ozbrojených sil. „Destrukce nepřátelské pěchoty. Operátoři speciálních operačních sil neustále loví nepřítele v okupovaných oblastech nejen pomocí klasických střelných zbraní, ale také pomocí bezpilotních letounů. Jak je vidět, pokusy přečkat ostřelování v krytech Rusům nepomáhají. Trest přichází z nebe pro každého, kdo se účastní okupace,“ stojí v prohlášení.

Za poslední týdny jde o jedno z mnoha videí, které ukazuje velmi složitou situaci ruských vojáků na bojišti. Ti se často bez podpory těžké techniky krčí v improvizovaných zákopech a pouze doufají, že je nezasáhne kulka z pěchotní zbraně či bomba shozená z ukrajinského dronu. Tomu druhému ale – jak je vidět – prakticky nelze zabránit. K nejkrvavějším bojům dochází nadále v území centrálního Donbasu, konkrétně u doněckého Bachmutu.

Tagy: