Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Medvedev sa opäť prejavil: Predstaviteľov NATO označil za impotentov

Ruský exprezident Dimitrij Medvedev Zobraziť galériu (2)
Ruský exprezident Dimitrij Medvedev (Zdroj: TASR/Yekaterina Shtukina, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP))

MOSKVA - Ruský exprezident Dmitrij Medvedev sa opäť blysol tvrdými vyhrážkami voči Západu. Na sociálnej sieti varoval, že pokiaľ NATO dodá Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot aj s posádkami, Rusko ich bude považovať za legitímny cieľ. USA rozmýšľajú, že tieto systémy Kyjevu dodajú.

„Ak by NATO, ako naznačil (generálny tajomník NATO) Stoltenberg, dodalo kyjevským fanatikom systémy Patriot spolu s posádkou NATO, okamžite by sa z nich stal legitímny cieľ našich ozbrojených síl. Dúfam, že to severoatlantickí impotenti chápu,“ napísal Medvedev na Twitteri.

Vojna na Ukrajine - deň č. 279 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Na Telegrame svoje slová ešte pritvrdil: „Civilizovaný svet túto organizáciu nepotrebuje. Musí sa kajať pred ľudstvom a byť rozpustená ako zločinecký subjekt.“

Ako píše agentúra Reuters, Medvedev sa v rokoch 2008-2012 prejavoval ako "liberálny organizátor", ale v súčasnosti sa „stále častejšie prejavuje ako jeden z najostrejších zástancov ruskej vojny na Ukrajine“.

Ukrajina chce ochrániť svoju energetickú infraštruktúru. Preto západné krajiny požiadala o protivzdušnú obranu Patriot. Ako píše server The Hill Američania rozmýšľajú nad viacerými možnosťami vrátane dodávky patriotov. „Všetky možnosti sú na stole. (…) Patriot je jedným z variantov protivzdušnej obrany, ktorý je zvažovaný spolu so všetkými ostatnými,“ uviedol nemenovaný predstaviteľ ministerstva obrany.

Medvedev sa opäť prejavil:
Zobraziť galériu (2)

Tlačový hovorca ministerstva obrany Pat Ryder oznámil, že rezort rokuje s Ukrajinou o „širokej škále schopností a podpory“ týkajúcich sa obranných potrieb Ukrajiny. „Pokiaľ ide o akýkoľvek typ batérií Patriot z USA, v tejto chvíli nemáme v pláne ich Ukrajine poskytnúť, ale budeme o tom naďalej diskutovať,“ povedal Ryder.

Viac o téme: RuskoUSANATOUkrajinaDmitrij MedvedevPatriot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu