Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na dlažbu posielajú 1500 zamestnancov! Odevný reťazec pôsobiaci aj na Slovensku ohlásil prepúšťanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHOLM - Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M), druhý najväčší na svete, ktorý má svoje obchody aj na Slovensku, v stredu oznámil, že zruší 1500 pracovných miest. Cieľom je znížiť náklady v čase, keď dopyt slabne, keďže spotrebitelia zápasia s prudkým nárastom životných nákladov. Informujeme na základe správy Reuters.

archívne video

Hrozí pre energetickú krízu masívne prepúšťanie a vysoká nezamestnanosť? Dozviete sa vo videorozhovore so štátnym tajomníkom rezortu práce Jurajom Káčerom (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Švédska spoločnosť, ktorá zamestnáva zhruba 155.000 ľudí, spustila v septembri plán na úsporu dvoch miliárd švédskych korún (183,47 milióna eur ročne). Náklady na reštrukturalizáciu vo výške 800 miliónov SEK budú zaúčtované vo 4. štvrťroku, uviedol H&M vo vyhlásení. "Program nákladov a efektívnosti, ktorý sme iniciovali, zahŕňa preskúmanie našej organizácie. Veľmi si uvedomujeme, že to zasiahne kolegov," povedala riaditeľka Helena Helmerssonová. "Budeme podporovať našich kolegov pri hľadaní najlepšieho možného riešenia v prípade ich ďalšieho kroku," dodala. Výsledky sa začnú prejavovať od druhej polovice budúceho roka, uviedol H&M.

Viac o téme: OdevyPracovné miestaReťazecH&M
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu