Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Krampol má penzi 25 tisíc: Nedá se s tím vyžít, to můžu jít s krabičákem pod most, lamentuje

Jiřímu se zlepšilo zdraví.
Zdroj: eXtra.cz/Renata Bušková
+ Další fotografie
PENÍZE

Herecká, moderátorská a bavičská legenda Jiří Krampol (84) za svůj život potěšila miliony fanoušků, po finanční stránce je ale její podzim života prý velmi složitý. Z nemocnice, kde populárního umělce momentálně dávají dohromady kvůli nemocným průduškám, nám přiznal, že nebýt přivýdělku, je na tom zle. „Mám penzi jen 25 tisíc korun,“ sdělil eXtra.cz.

Jiří Krampol: Důchod mi nestačí

„Nechci si stěžovat, ale je fakt, že kdybych neměl jako umělec stálý přivýdělek, tak můžu jít rovnou s krabičákem pod most. Penzi, která je 25 tisíc korun, spolkne činže, takže co vydělám navíc při vystupování, to mám teprve na provoz,“ sdělil eXtra.cz herec Jiří Krampol. Ten bydlí v centru Prahy, ale nemá jiné zbytí. Je tu zvyklý už desítky let, má tu lékaře, kontakty, práci, přátele, vše. Proto by pro něj nepřipadalo v úvahu jít do levnějšího bydlení na kraj české metropole.

„Naštěstí mi vaří zdravotní bratr Honza, skvělý člověk, který o mě pečuje a stará se, abych měl doma čisto a pořádek. Sem tam jdu s nějakou dámou na večeři, ale ty toho moc nesnědí. A nepiju a nekouřím, tak se to dá snést,“ pokračuje umělec.

Jen pro zajímavost: podle webu Kurzy.cz v červnu činil průměrný důchod mužů v ČR 18 919 korun. Jiří Krampol ale není zdaleka jediný umělecky činný člověk, který mluví podobně. Většina jich opakovaně říká, že náklady na jejich život jsou tak velké, že musí pracovat i ve vysokém věku.

Zdraví se lepší

Jiří Krampol je zrovna v nemocnici, kam šel preventivně ze strachu, aby se mu stejně jako loni nerozjel tak těžký zápal plic, že na něj málem zemřel.

To nebylo za pět minut, ale za tři minuty dvanáct. Doktor Špaček a jeho tým jsou naprostí kouzelníci. Teď si mě tu v Nemocnici Na Františku ještě nechají možná do pátku, a podle výsledků krve se rozhodne, jestli na víkend už budu moci domů. Ale vše je na dobré cestě. Cítím se fajn,“ dodal Krampol.

„Čtrnáct dní zpátky jsem začal chraptět, a protože mám v kýblu průdušky a loni mě to nakonec málem stálo život, bral jsem doteď antibiotika. Ale když se to o víkendu zhoršilo, šel jsem dobrovolně do nemocnice za panem profesorem. Chtěl radši udělat rentgen, kdyby se to nedejbože schylovalo k zápalu plic, což by byl v mém případě problém. A když už jsem u něj byl, poradil mi, ať tu na pár dnů zůstanu, že mi budou dávat antibiotika přímo do žíly, protože to je pětkrát účinnější​, než kdybych bral prášky,“ popsal eXtra.cz již dřív.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy