Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Zemřela Christine McVie. Zpěvačce ze známé kapely Fleetwood Mac bylo 79 let

Zemřela zpěvačka Christine McVie.
Zdroj: Profimedia
Úmtí

Ve věku 79 let zemřela britská zpěvačka a textařka Christine McVie, která byla členkou britsko-americké rockové skupiny Fleetwood Mac. Informaci o úmrtí zveřejnila skupina na svém Twitteru.

„Jménem rodiny Christine McVie vám s těžkým srdcem oznamujeme její úmrtí," stojí v prohlášení zveřejněném na Facebooku. Zpěvačka zemřela ve středu ráno 30. listopadu v nemocnici po krátké nemoci a byla obklopena rodinou. Rodina také uvedla, že chce, aby si „všichni uchovali Christine ve svých srdcích a připomněli si život neuvěřitelného člověka a vážené muzikantky, kterou všichni milovali", jak píše The Guardian.

Zpěvačka se narodila 12. července 1943 v severozápadní Anglii. V 60. letech účinkovala v kapele Chicken Shack a v roce 1970 se připojila ke skupině Fleetwood Mac poté, co se po krátké známosti provdala za jednoho ze zakladatelů Johna McViea. Album Rumours (1977) je jedním z nejprodávanějších alb v historii.

Byla jedinou svého druhu

Skupina Fleetwood Mac, jejíž název byl inspirován příjmeními jejích zakladatelů - baskytaristy Johna McViea a bubeníka Micka Fleetwooda - vznikla v roce 1967. V průběhu let se v ní vystřídalo plno členů a mezi jejich nejznámější písně patří Dreams, Go Your Own Way a Everywhere.

Kapela vzdala zpěvačce hold v prohlášení na Twitteru. „Neexistují žádná slova, která by popsala náš smutek nad úmrtím Christine McVie. Byla opravdu jedinou svého druhu. Byla nejlepší hudebnicí, jakou kdo mohl mít ve své kapele, a nejlepší kamarádkou, jakou kdo mohl mít ve svém životě,“ napsala skupina.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy