Hlavní obsah
Článek

Princ (41) a princezna z Walesu dorazili do Bostonu, který letos hostí udílení cen Earthshot Prize. Ty se od loňska každoročně udělují environmentalistům, jenž se významným způsobem zasloužili o udržitelný rozvoj. Návštěvu města zahájil pár na basketbalovém utkání Boston Celtics proti Miami Heat a atmosféru si velmi užíval.

Na stadionu TD Garden sledovali hru vedle majitelů domácího týmu Wyca Grousbecka a Emilie Faszalari, spolu s nově zvolenou guvernérkou Maurou Healey a starostkou Bostonu Michelle Wu.

Když se budoucí královský pár objevil na obří obrazovce, z dvacetitisícového davu nadšených fanoušků se ozvalo i nějaké to bučení a hurónské skandování „USA!“

William s Kate se ani tehdy nepřestali usmívat a ochotně se fotili s fanoušky, zatímco si užívali stupňující se atmosféru. Bylo vidět, že se i nasmáli a při konverzaci se k sobě roztomile tulili.

Před začátkem hry se setkali se zástupci Boston Celtics Shamrock Foundation, nadace, která poskytuje místním organizacím sloužícím ohroženým nebo potřebným skupinám programování a strategické financování.

Dále také s Ollie Perrault, patnáctiletou klimatickou aktivistkou a přední členkou programu Youth Climate Leadership Program, kterého je členkou od svých 11 let, a zakladatelkou a ředitelkou iniciativy Youth Climate Action Now, jež bojuje za environmentální spravedlnost.

Earthshot Prize Awards 2022 se budou udílet v pátek 2. prosince v MGM Music Hall v Bostonu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám