Hlavní obsah

Pleška nebo šediny jsou u posádky zakázané, rozhodly indické aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada světových aerolinek v posledních letech mění a mírní pravidla pro péči o vzhled a odívání svých zaměstnanců. Poněkud odlišnou cestou se vypravila společnost Air India, která v říjnu personál informovala, že šediny, řídnoucí vlasy či pleška nejsou povolené. Informoval o tom indický server Hindustan Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aerolinky v říjnu mezi zaměstnance rozdistribuovaly nový 40stránkový manuál, který se týkal úpravy vzhledu. „Šedivé vlasy nejsou povolené. Šedivé vlasy se musí pravidelně barvit přirozeným odstínem,“ uvádí se v příručce. „Členové posádky s řídnoucími vlasy nebo částečnou pleší musejí mít zcela vyholenou hlavu. Její úpravu je nutné provádět denně.“

V pokynech je dále mimo jiné zdůrazněno, že muži mohou nosit jen snubní prsteny a mají zakázaný střih na ježka, naopak letušky mají nosit kulaté zlaté či diamantové náušnice.

Podle serveru Independent však společnost Air India po zaměstnancích tato pravidla vyžaduje i ve chvíli, kdy nepracují, ale cestují letadlem jako pasažéři do destinací, kde jim pracovní povinnosti teprve začnou.

Odbory sdružující letušky a stevardy proti této změně vystoupily a uvedly, že budou mít zaměstnanci problémy s duševním zdravím. Aerolinky totiž mají v plánu posádku i pravidelně vážit a měřit jí BMI. Air India však kontruje tím, že nová pravidla mají personál i cestující chránit, protože nadměrně vážící zaměstnanci představují bezpečnostní riziko, píše server New Zealand Herald.

Aerolinky zavedly genderově svobodné odívání. Uchazeči o práci se jim teď jen hrnou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám