Hlavní obsah

Cupra opět poodhaluje SUV Tavascan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Cupra znovu poutá na své chystané elektrické SUV Tavascan. Tentokrát se kompaktní automobil ukázal jako ilustrace v metaversu Metahype.

Foto: Cupra

Poodhalení Cupry Tavascan.

Článek

Automobilka Cupra opět poodhaluje svůj chystaný model Tavascan, tentokrát v metaversu Metahype, který značka chystá pro své fanoušky jako alternativní realitu. Vůz se ukázal v rámci upoutávky na hudební festival Primavera Sound.

Kompaktní SUV už Cupra zčásti ukázala, nyní tak nabízí další pohled. Charakteristická je pro vůz kratší přední kapota, LED světlomety a široká maska chladiče. Karoserie je vysoká, ale směrem k zádi se svažuje.

Tavascan by měl v produkční verzi na trh dorazit v roce 2024 na sdílené platformě VW MEB a půjde o druhý čistě elektrický model Cupra po malém hatchbacku Born. Technicky by měl vůz podle dosud dostupných informací odpovídat Volkswagenu ID.4 GTX.

Cupra oslavila čtvrté výročí, sdílí plány na vlastní metaversum

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Automobilka Cupra ukázala tři novinky najednou

Španělská automobilka Cupra ukázala tři předprodukční vozy. S městským elektromobilem UrbanRebel a hybridními SUV Terramar a Tavascan prémiová odnož Seatu...

Výběr článků

Načítám