Hlavní obsah

Corvette bude vlastní značkou. Přijde s SUV i sedanem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární Corvette od amerického Chevroletu se stane samostatnou značkou. V roce 2025 přijde s elektrickým SUV a sedanem. Záměrem koncernu GM je vytvořit z jedné americké legendy tři.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Corvette C8 Z06 (ilustrační foto).

Článek

Jméno Corvette bylo po desetiletí spojeno vždy se sporťákem značky Chevrolet - jedním modelem dostupným v různých verzích. To se však patrně brzy změní.

Podle webu Car and Driver vznikne Corvette jako zcela nová značka s vlastními produkty, a to už v roce 2025. Kromě tradičního dvoudveřového sporťáku má přijít třeba i s SUV nebo se sedanem. Oba tyto modely budou elektrické.

Zdroj, který s touto informací vyšel ven, je anonymní a je nutné podotknout, že koncern General Motors, pod nějž automobilka Chevrolet patří, zatím tuto zprávu oficiálně nepotvrdil. Podle dostupných zpráv ale už existují první konkrétní plány vozidel, zatím však bez technických detailů.

Příští Chevrolet Corvette má dorazit jako sedan i SUV s elektrickým pohonem

AutoMoto

Nové modely Corvette mají údajně mít baterie s extrémně vysokou energetickou hustotou a vysokorychlostní elektrické motory. Nemá chybět ani vektorování točivého momentu nebo řízení všech čtyř kol.

Podle dalších informací jsou nové modely něčím úplně novým a zdroj přímo uvádí, že nic podobného se zatím neobjevilo v USA ani v Evropě nebo v Asii. Záměrem General Motors je údajně „vytvořit tři americké legendy schopné prorazit na nové půdě tím, že prosadí podstatu modelu Corvette“.

Pravdivost zprávy mimo jiné podporuje i to, že Chevrolet již oficiálně potvrdil příchod čistě elektrické sportovní corvette a pracuje také na hybridní variantě současné vette generace C8. I tak si ale budeme muset počkat až na oficiální vyjádření největšího amerického koncernu.

Chcete si postavit vlastní motor? Chevrolet to umožní zákazníkům Corvette

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám