Hlavní obsah

Řidič BMW ujížděl rychlostí až 190 km/h. Policejní zátaras projel

Rychlostí až 190 km/h ujížděl v listopadu 32letý řidič BMW policistům na Nymbursku. Když se ho podařilo zastavit, tak prorazil zátaras a opět ujel. Ne však na dlouho. Nyní je již obviněn ze tří trestných činů.

Policie pronásledovala piráta v BMW (závěr ujíždění policie však nezveřejnila). Video: Policie ČR

 
Článek

Hlídka muže chtěla zastavit v Kolíně, ale šofér začal ujíždět. Najel na dálnici D11 směrem na Prahu. Na 19,5. kilometru vytvořila policie zátaras, kterému se řidič vyhnul jízdou v odstavném pruhu, a pak sjel z dálnice směrem na Sadskou.

Následně začal zpomalovat a tři policejní auta ho zablokovala. „Svou další reakcí ale poškodil služební vozidlo a značně ohrozil policisty jak ve vozidle, tak i ty, kteří se jej snažili z vozu vytáhnout. Plně totiž sešlápl plyn a zátaras z policejních vozů prorazil,“ sdělila mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Po pár stovkách metrů jej policisté dojeli a zastavili. Muž se ještě snažil utéct, ale marně. Test na drogy odmítl, test na alkohol byl negativní. Podle policie byl důvodem ujíždění platný zákaz řízení.

Cizinec jel po D1 záchranářskou uličkou. Zběsilá honička skončila na rozestavěné silnici

Krimi

„V průběhu své riskantní jízdy projížděl řidič BMW obcemi i 190kilometrovou rychlostí, ohrozil desítky řidičů, a to i jízdou v protisměru, do kterého několikrát najel,“ konstatovala mluvčí.

Muž byl obviněn z násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci.

Foto: Policie ČR

Ujížděl policistům. Nyní čelí několika obviněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám