STAL SA ZÁZRAK! Lekári jej odporučili potrat, pretože sa jej malo narodiť choré dieťa. Matka sa však rozhodla inak…

Na prvom vyšetrení ultrazvukom bola matka varovaná, že jej dieťa bude mať vážnu vývojovú poruchu! To, čo sa stalo potom, je neuveriteľné.

Bábätko je jednou z najočakávanejších vecí v živote mnohých párov. Od chvíle, keď sa dozvedia, že sa stanú rodičmi, sa mnohé budúce mamičky a oteckovia modlia, aby sa ich malé milované ratolesti narodili zdravé.

Olesia a jej manžel Eugen boli veľmi šťastní, keď sa dozvedeli, že ich rodina sa rozrastie.

Zdalo sa, že s tehotenstvom je všetko v poriadku, až jedného dňa lekári oznámili Olesii zničujúce správy. Ultrazvuk ukázal, že dievčatko bude mať vývojové abnormality. Podľa lekárov sa jej malé ruky nevyvinuli a všetky jeho vnútorné orgány boli zväčšené.

Rodine bolo odporučené prerušiť tehotenstvo. Olesia si spomenula, že slová lekára boli: „Uvedomili ste si, že toto je kríž, ktorý  budete musieť niesť  po zvyšok svojho života? Vaše dieťa je choré! Budete sa modliť, aby čo najskôr zomrelo a aby ani ono, ani vy  ste už viac netrpeli.“

Po starostlivom premýšľaní sa nastávajúci rodičia rozhodli ponechať si svoju dcéru. Keď o tom informovali lekárov, povedali im: „Toto je vaša vec. Napíšte vyhlásenie, že ste si vedomí choroby svojho dieťaťa, aby v budúcnosti neboli žiadne sťažnosti.“

V nasledujúcom období sa obavy rodiny o ich nenarodené dieťa stali čoraz väčšími. Nikdy však neľutovali rozhodnutie pokračovať v tehotenstve.

Bolo to v chladnú decembrovú noc, keď  Olesii odtiekla plodová voda. Eugen ju vzal do nemocnice a čakal vonku, kým neporodila ich dcéru.

Asi o tri hodiny neskôr sa narodilo ich dieťa Nadežda. Lekári ju položili na Olesiinu hruď a povedali jej, že porodila zdravé dievčatko. Matka  nemohla uveriť  tomu,  čo počula. Potom niekto z nemocničného personálu vyšiel von, aby Eugenovi povedal dobrú správu. „Pane, pane, máte malé dievčatko! Gratulujem! A úplne zdravé!“ Slovo „zdravé“ sa ozývalo v ušiach  otca. „Mohla by to byť pravda?“ spýtal sa sám seba.

Keď si uvedomili, že ich dievčatko je naozaj zdravé a nechýba mu žiadna  časť tela, rodičia boli šťastní a zmätení.

Neskôr im lekári povedali, že nesprávne interpretovali ultrazvuk, pretože Olesia mala veľký myóm maternice. Jedná sa o benígne nádory, ktoré sa často objavujú vo fertilnom veku. To, čo považovali za vývojové abnormality, boli v skutočnosti tieto výrastky.

Olesia podstúpila operáciu. Bohužiaľ, jej maternica musela byť odstránená, takže už nikdy nebude môcť  mať deti, ale utešila ju skutočnosť, že mohla porodiť aspoň jedno krásne a zdravé dieťa.

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*