Polícia si všimla, že táto strecha podozrivo nebola pokrytá snehom. Potom vtrhla do domu a objavila niečo nevídané…

Policajti majú veľmi náročnú prácu, ktorú nemusia všetci ľudia vždy patrične oceňovať. V dnešnej dobe je však kriminalita a prefíkanosť ľudí tak vysoká, že bez polície by vládla na svete naozajstná anarchia.

Vyšetrovanie zločinov, ktoré sú čím ďalej zaujímavejšie a prepracovanejšie, zaberie policajtom mnohokrát veľké množstvo času. Sú však situácie, kedy im sami lúpežníci ich prácu uľahčia, bez toho aby o tom mali vôbec tušenie. Príkladom je presne tento prípad, ktorý sme sa rozhodli vám dnes oznámiť. Stal sa v Holandsku, a akonáhle sa dostal na verejnosť, obletel celý svet. Možno sa tak aj vy budete môcť pobaviť nad hlúposťou lúpežníkov, ktorí sa nechali odhaliť vďaka mizernej príprave.

Prefíkaní lúpežníci

Prípad, o ktorom budeme dnes písať, sa stal v Holandsku, ako už sme sa zmieňovali vyššie. Holandsko, ako všetci vieme, je krajinou, v ktorej je povolené užívanie konope. Chodia sa sem ľudia z celého sveta, aby tu mohli beztrestne konope (marihuanu) užívať. Všetko je samozrejme určitým spôsobom obmedzené a kontrolované, avšak aj tak to logicky priťahuje chytrákov, ktorí na tom chcú zarobiť. Každému je teda jasné, čo v takom prípade mohli lúpežníci vykonávať.

V Holandsku sú však policajti zvyknutí na všeličo, ale niečo také, ešte nezažili. O zločinoch s konope a ich pestovateľoch majú dobrú predstavu, ale tento prípad ich naozaj pobavil. Úplne neobvyklý signál, ktorý im dala sama matička príroda, im totiž umožnil odhaliť obrovskú pestovňu konope v jednom z domov.

Miesto bez snehu

Na jednom z domov si totiž všimli podivného javu. Na streche domu v Haarleme totiž zaznamenali miesto, na ktorom chýbal sneh. Všade okolo bolo snehu dosť, ale tu jednoducho chýbalo. Dostali teda podozrenie, že tam nie je niečo v poriadku. Získali povolenie a vtrhli do domu, kde v podkroví, presne pod strechou, objavili obrovské sadenice konope a samozrejme veľké množstvo umelého svetla. Vďaka svetlu roztopil sneh na streche, čo lúpežníci a pestovatelia vôbec netušili. Pobavte sa rovnako ako my… 🙂

Čo si o tom myslíte? Zdieľajte tento príspevok so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*