Můj čas na kafíčko

Vraťte vlasům jejich zářivý lesk!

Trápí vás vysušené vlasy bez lesku? Dopřejte jim tu správnou péči. Nemusíte utrácet za drahou vlasovou kosmetiku, neboť vám zcela postačí pár základních ingrediencí z kuchyně.

Pokud se čepici vyhýbáte z obavy, že kvůli ní váš účes ztrácí objem, vězte, že její nenošení v mrazu může způsobit ještě větší škody než jen ztrátu objemu. Vlasy, které jsou vystavené mrazu a suchému zimnímu vzduchu, mají větší tendenci se lámat. Takže čepici určitě ano! A co jim dopřát dál, aby vaše hříva zářila do krásy?

Balzám z hroznů

Pokud chcete, aby vám vlasy rostly rychleji, vtírejte do nich olej z hroznových semínek. Má vysoký obsah vitaminu E, bílkovin, minerálů a kyseliny linolové – to vše posiluje vlasové kořínky, chrání vlasovou kutikulu a pomáhá předcházet krepatění vlasů.

Přidejte do hroznového oleje také trochu růžové vody, která se postará o důkladnou hydrataci. Díky jejím protizánětlivým vlastnostem se sníží i výskyt lupů.

● Potřebujete: 2 lžíce hroznového oleje, růžovou vodu (koupíte v prodejnách s přírodní kosmetikou), rozprašovací lahev.

● Postup: Vše, co stačí, je přelít růžovou vodu do rozprašovače a nechat dostatek místa pro dvě lžíce hroznového oleje. Důkladně protřepejte, a než vyjdete ven, nastříkejte si balzám na vlasy. A vaše vlasy budou zářit.

Pro finální úpravu si nalijte do dlaně pár kapek vlasového oleje a vetřete do délky vlasů.

Bílý čaj a levandule

Tato dvojka stimuluje růst vlasů, ale zabraňuje i jejich předčasnému vypadávání. Bílý čaj má skvělou pověst v ochraně vlasů před sluncem díky zvlhčujícím účinkům. Levandule vlasovou pokožku zklidňuje, ale je to i skvělý kondicionér s antimikrobiálními vlastnostmi.

● Potřebujete: 2 sáčky bílého čaje, 5 kapek levandulového oleje, rozprašovací lahev.

● Postup: Sáčky bílého čaje zalijte horkou vodou a nechejte čaj vychladnout. Pak jej přelijte do lahve, přidejte pět kapek levandule a protřepejte. Aplikujte dle potřeby.

Kokosový olej a limetka jsou pro vlasy životabudičem.

Kokosový olej a limetka

Oblíbená sestava přírodní péče o vlasy. Složky v kokosovém oleji vlasy uhladí, zjemní, zvlhčí a zabrání jejich lámání. Dále olej pomůže zkrotit vlasy se sklonem ke krepatění a poskytne jim filtr zabraňující vysoušení a negativnímu vlivu slunce. A limetka? V ní obsažený vitamin C chrání vlasy před poškozením a stimuluje růst.

● Potřebujete: 1 lžíci kokosového oleje, 1/2 šálku vody, pár kapek limetky.

● Postup: Aby se olej s vodou a limetkou promíchal, nejprve jej rozpusťte v teplé lázni. Poté vše slijte do rozprašovací lahvičky a protřepejte. Pokud kokosový olej začne tuhnout, vložte lahev do nádoby s teplou vodou. Teplý roztok se do vlasů vstřebává nejlépe.

Přípravky pro lesk

Pro finální úpravu si nalijte do dlaně pár kapek vlasového oleje a vetřete do délky vlasů. Použít můžete i lesk ve spreji. Ten ale nikdy nestříkejte ke kořínkům a na pokožku .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden