Lekár požiadal otca, aby prestal týrať svoju mŕtvu dcéru. Muž sa ale nemienil vzdať a zachránil ju!

Ruslan a Anastasia Odonec si napokon splnili svoj veľký sen a vďaka úsporám si v ukrajinskom meste Dnipro postavili veľký dom, v ktorom mali aj veľký bazén – mali z toho obrovskú radosť.

V roku 2013 sa rozhodli zorganizovať silvestrovskú párty, na ktorú pozvali rodinu a najbližších priateľov.

Nemysleli si však, že nový rok bude pre nich až taká nočná mora.

Všetci dospelí pripravovali jedlo v kuchyni a boli ponorení do rozhovoru. Vedeli, že vo vedľajšej izbe sa hrá päťročný Radomír s trojročnou sestrou a staršou sesternicou.

V jednom momente však prišli na to, že nepočujú zvuky detí, čo bolo mimoriadne zvláštne, pretože boli zvyčajne veľmi hlasné.

Ruslan pri prehľadávaní bytu našiel telo svojej dcéry ležať na dne bazéna. Okamžite zareagoval, vytiahol ju z vody a následne spustil resuscitáciu, ktoré nikdy predtým nerobil, nikto mu ani neukázal, ako sa to robí, pamätal si ako sa to robí len z filmov. Jeho manželka, keď videla celú situáciu, spanikárila a nebola schopná ani zavolať záchranku. Potom to za ňu musel urobiť niekto iný.

Záchranka prišla asi po 10 minútach a aj napriek ďalšiemu pokusu o oživenie bolo dievča vyhlásené za mŕtve. Zúfalý Ruslan ich prosil, aby neprestali s oživovaním, no nikto ho neposlúchol. Záchranári telefonicky informovali políciu o smrti dievčatka.

Ruslan bol však zúfalý a tvrdohlavý. Nemal v úmysle vzdať sa ako ostatní a pokračoval v resuscitácii. Vykonával umelé dýchanie a masáž srdca. Napriek jeho pokusom ho nikto nedokázal zastaviť. Aj záchranár ho požiadal, aby prestal s týraním telíčka dievčaťa, pretože podľa jeho názoru je mŕtva a nedá sa nič robiť.

Muž sa napokon nevzdal. Oživoval ju asi 40 minút a zrazu sa stal zázrak. Pocítil slabý pulz, čo znamenalo, že jej srdce opäť bije.

Nikto z prítomných tomu nemohol uveriť. Záchranári zostali v šoku, pretože dievča, ktoré vyhlásili za mŕtve, začalo opäť dýchať. Okamžite ju previezli do nemocnice, keďže upadla do kómy. Odišla na špecializovanú kliniku do Moskvy, kde jej poskytli odborné ošetrenie. O jej život sa bojovalo niekoľko dní.

Asi po dvoch týždňoch sa Alesya zobudila. Lekári sa zamerali na to, že dievča nebude môcť chodiť a rozprávať. Ako sa ukázalo, bola plná energie a už po niekoľkých týždňoch začala pomaly rozprávať. O niekoľko mesiacov neskôr bola tou istou Alsey ako pred nehodou.

Práve neobmedzená otcovská láska a boj spôsobili, že dievča žilo a mohlo sa naďalej tešiť zo svojho zdravia.

Čo si o tom myslíte? Napíšte nám komentár…

Ak vás príbeh zaujal, zdieľajte ho na Facebooku, určite si zaslúži pozornosť.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*