Policajt sa pri tragickej nehode 6-člennej rodiny zachoval ako pravý otec: Jeho prístup k bábätku dojíma celý svet!

Policajti, hasiči aj záchranári vám potvrdia, že najhoršou časťou ich práce je zasahovať pri tragických dopravných nehodách, počas ktorých umierajú ľudia. Zvlášť ak ide o deti, alebo dokonca celé rodiny. Uznanie si zaslúži americký policajt Nick Struck, ktorý po ťažkej autonehode rozptyľoval malé dievčatko, ktoré ako jediné z rodiny vyviazlo bez ujmy.

Vážna dopravná nehoda šesťčlennej rodiny

Nedávno svet obleteli fotky coloradského policajného dôstojníka Nicka Strucka, ktorý drží v rukách malé dievčatko, zatiaľ čo v poli za ním je prevrátený SUV automobil. Táto fotka má smutné pozadie. Nick Struck bol totiž privolaný k vážnej autonehode šesťčlennej rodiny, počas ktorej na mieste zomrel otec rodiny, ktorý auto riadil.

K nehode SUV auta došlo tak, že mu počas jazdy praskla pneumatika, v dôsledku čoho automobil skončil mimo cesty prevrátený na strechu. Policajti potvrdili, že pri náraze obaja rodičia a ich tri staršie deti nemali bezpečnostné pásy, preto bol výsledok nehody taký tragický. Otec zomrel na mieste a mamu s tromi deťmi zdravotníci transportovali do nemocnice.

Dievčatko zachránila autosedačka

Jediný, kto autonehodu prežil bez akéhokoľvek škrabanca, bolo dievčatko batoľacieho veku. Dôvod? Sedela zapásovaná v kvalitnej autosedačke, a to jej zrejme zachránilo život. Keď policajti prišli na miesto, snažili sa dostať k zraneným. Nick Struck, ktorý je sám otcom, si vzal na starosť práve toto nezranené dieťa.

„Keď prídeme k nehode, kde sú preživší ľudia, snažíme sa ich v prvom rade upokojiť. Pokiaľ sú vo vozidle navyše deti, staráme sa hlavne o ne. Preto som neváhal a vzal som si to malé dievčatko okamžite bokom,“ hovorí policajt Nick Struck, ktorý je sám otcom dvojročnej dcéry.

Policajt presne vedel, čo robiť

Zatiaľ čo policajti vyslobodzovali ostatných členov rodiny z auta, Nick Struck sa snažil malé dievčatko čo najviac rozptýliť. Presne vedel, čo robiť, aby toto dieťa zostalo pokojné. Začal mu spievať obľúbenú detskú pesničku Twinkle Twinkle Little Star (Blikaj, blikaj hviezdičko), ktorú miluje aj jeho dcéra.

Tento muž vedel, že sa do príchodu psychológa musí o malé dievčatko postarať sám, preto jej ukazoval aj mraky na oblohe, hovoril rýmovačky a spieval aj ďalšie detské pesničky. Dievčatko sa upokojilo, a tak nevnímalo, čo sa deje za ňou.

Pripadalo mu, že drží v náručí svoju dcéru

„Keď som si dievčatko vzal do náručia, pripadalo mi, akoby som držal svoju vlastnú dcéru. Konal som úplne prirodzene. Dievčatko sa chytilo mojej paže a počúvalo, čo jej spievam a rozprávam. Aby som ju udržal v pokoji a bezpečí, robil som skrátka to, čo by urobil otec pre svoju dcéru,“ vysvetľuje coloradský policajt.

Ľudia, ktorí sa prizerali vyslobodzovaniu ľudí z auta, Nicka Strucka náhodne odfotili, ako v náručí drží malé dievčatko a niečo jej ukazuje na oblohe. Fotografiu neskôr zverejnili na sociálnych sieťach, v dôsledku čoho sa z Nicka stal prakticky cez noc veľký hrdina. Tento policajt si od desaťtisícov ľudí zaslúžil obdiv a uznanie. Podľa jeho slov išlo o samozrejmosť a rozhodne by sa nezachoval inak.

Ak vás tento príbeh zaujal, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*