Hlavní obsah

Twitter poskytne firmám více kontroly nad reklamami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Twitter zavede od příštího týdne nové ovládací prvky, které umožní společnostem zabránit tomu, aby se jejich reklamy zobrazovaly u tweetů obsahujících určitá klíčová slova. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na e-mail, který provozovatel sociální sítě zaslal inzerentům.

Foto: ČTK/AP

Logo společnosti Twitter

Článek

Inzerenti, kteří zajišťují asi 90 procent příjmů Twitteru, snížili své výdaje na platformu, protože čekají, jak se jí bude dařit. Ekonom Lukáš Kovanda poukázal na to, že v důsledku „Muskova převzetí platformy a oznámení jeho záměrů z ní však svoji inzerci stahují velké společnosti typu Pfizer“. Reklamu na Twitteru pozastavily také další významné podniky, například největší americká automobilka General Motors, koncern Volkswagen či společnost Apple.

Šéf automobilky Tesla a vesmírné společnosti SpaceX se inzerenty, které po jeho převzetí platformy odradil údajný nárůst nenávistných projevů a dalšího škodlivého obsahu, snaží přivést zpět.

Musk například v tomto týdnu uvedl, že společnost Apple již svou inzerci plně obnovila. Stalo se tak poté, co Musk vyhrožoval Applu válkou. Následně se však setkal s šéfem Applu Timem Cookem a celý spor urovnali.

Musk vzal zpátečku. S Applem už válčit nechce

Internet a PC

Podle agentury Reuters Twitter zvažuje, že moderátory obsahu, z nichž mnohé najímají externí dodavatelé, převede do vlastních řad.

Musk je podle žebříčku miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, nejbohatším člověkem na světě. Od převzetí firmy v ní zahájil dramatické změny, včetně propuštění zhruba poloviny zaměstnanců a většiny vedení s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

Nárůst nenávistných projevů na Twitteru je podle vědců bezprecedentní

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Twitteru hrozí v EU zákaz

Evropský komisař pro vnitřní trh Thierry Breton při videohovoru s miliardářem Elonem Muskem varoval, že EU zakáže Twitter, pokud nebude dodržovat přísná...

Výběr článků

Načítám