Mary Kay Inc. Zveřejňuje zprávu o udržitelnosti a sociálním dopadu za období 2020-2022

Zpráva zdůrazňuje globální udržitelnost a sociální dopad legendární kosmetické značky do roku 2030

Společnost Mary Kay Inc., globální zastánce společenské odpovědnosti firem, ve středu vydala zprávu, která podrobně popisuje pokrok v programu globální udržitelnosti značky ELTFAST (Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow).

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20221214005001/en/

"Jsme hrdí na pokrok, kterého jsme na naší cestě k udržitelnosti dosud dosáhli, a jsme inspirováni tím, jak naše dnešní kroky řeší globální problémy pro budoucí generace," řekla provozní ředitelka společnosti Mary Kay Inc Deborah Gibbinsová. "Společnost Mary Kay působí v téměř 35 zemích - to považujeme za úspěch i odpovědnost. Strategie udržitelnosti Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow je naším projektem, jak podpořit naši podnikatelskou strategii, snížit dopad na životní prostředí a podpořit komunity tam, kde působíme."

Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow rozšiřuje vizi společnosti Mary Kay do roku 2030 a dále. Vytváří obraz toho, jak "vypadá" dobro pro společnost Mary Kay, nezávislé kosmetické poradce, zákazníky a - což je nejdůležitější - pro planetu. Program Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow byl vytvořen ve spolupráci se stěžejními zainteresovanými stranami společnosti Mary Kay a je v souladu s cíli udržitelného rozvoje OSN, díky čemuž se společnost Mary Kay stala klíčovou součástí globální koalice pro zajištění lepší budoucnosti.

Celou zprávu za období 2020-2022 si můžete prohlédnout zde. Shrnutí zprávy je k dispozici zde.

Od zahájení programu ELTFAST v roce 2020 dosáhla společnost Mary Kay významného pokroku při plnění svých cílů, a to navzdory mnoha výzvám, které přinesla epidemie COVID-19. Zpráva za rok 2022 podrobně popisuje úsilí společnosti od roku 2020 - začátku jejího akčního desetiletí - a slouží jako potvrzení úsilí společnosti o dosažení udržitelných změn.

Kvalita podnikání

• Společnost Mary Kay, zaměřená na péči o firemní kulturu, získala 13 ocenění pro zaměstnavatele / skvělé místo pro práci a umístila se na 8. místě v seznamu "Společností, které zaměstnanci nechtějí opustit", jak publikoval portál Resume.io.

• Zveřejněné údaje o genderové diverzitě ve vedení společnosti: ve výkonném týmu je 54 % žen, v manažerském týmu a vyšších pozicích je 59 % žen, přičemž 62 % všech zaměstnanců tvoří ženy.

• V roce 2021 dosáhla angažovanost zaměstnanců 75 %, což je o 6 % více než v průzkumu plné angažovanosti v roce 2019 (To je 10% nad celosvětovým průměrem angažovanosti zaměstnanců).

• Zisk 38 firemních ocenění v oblasti kvality podnikání, sociálního dopadu a udržitelnosti.

• Společnost Deloitte jmenovala Mary Kay Inc. jednou z nejlépe řízených společností v USA v roce 2022.

Péče o výrobky

• Zisk certifikace Forest Stewardship Council (FSC) (pouze USA). Certifikace FSC zaručuje, že výrobky pocházejí z odpovědně obhospodařovaných lesů poskytujících environmentální, sociální a ekonomické výhody.

• 12 % našich nepřímých dodavatelů jsou ženy, menšiny nebo veteráni (pouze USA).

• Dosaženo: palmový olej - 88 %, certifikováno, a palmová jádra - 72 %, certifikováno.

• Uspořádání prvního summitu dodavatelů zaměřeného na udržitelnost v globálním ústředí.

• V roce 2022 společnost jmenována stříbrným šampionem v oblasti dodavatelské diverzity a inkluze (Silver Champion for Supplier Diversity & Inclusion).

• Jmenována a schválena členem řídicího výboru SPICE (Sustainable Packaging Initiative for CosmEtics - Iniciativa pro udržitelné obaly v KosmEtice).

Odpovědná výroba

• Podpora tří globálních projektů na zalesňování nadace Arbor Day Foundation, a to v Brazílii, na Madagaskaru a ve Spojených státech.

• Trvalá analýza spotřeby vody s plány na instalaci nových měřičů průtoku vody.

• Podpora programu The Nature Conservancy's Global Reefs prostřednictvím 12 jedinečných účinných programů.

• Připojení se ke koalici OSN pro správu oceánů (UN Global Compact’s Ocean Stewardship Coalition).

• Výrobní a vývojový závod Richarda R. Rogerse (R3) oznámil, že prošel recertifikací OSHA VPP Star s nulovými nálezy a doporučeními.

• Obdržel osvědčení o opětovné certifikaci OSHA Star.

Posílení postavení žen

• Zveřejněn pilotní projekt vesničky udržitelného rozvoje SDG Pilot Village Project v provincii Jün-nan v Číně ". Zpráva o dopadech (fáze 1: 2017-2021).

• Dokončen The Women's Empowerment Principles Gender Gap Analysis Tool v rámci naší účasti v iniciativě UN Global Compact Target Gender Equality Accelerator.

• Pokročilé vedení žen v rybářském průmyslu v Mexiku prostřednictvím osmi projektů realizovaných organizací The Nature Conservancy.

• Podpořili jsme celosvětové spuštění bezplatného programu pro podnikání v šesti jazycích, který vyvinula iniciativa SheTrades při Mezinárodním obchodním centru.

• Udělení 14 grantů STEAM mladým ženám po celém světě, které si plní své sny v oborech souvisejících se STEAM.

• Připojení se k programu UN Global Compact Target Gender Equality Program s cílem prohloubit implementaci zásad posílení postavení žen.

• Předložení průzkum o plnění závazků napříč akčními koalicemi pro generační rovnost; výsledky se odrazily ve zprávě UN Women's Generation Equality Accountability Report 2022.

Sociální dopady

• Od roku 2008 ovlivnila iniciativa Pink Changing Lives více než šest milionů žen a jejich rodin tím, že spolupracovala s více než 3250 organizacemi a darovala přes 17 milionů dolarů. V roce 2022 program podpořil více než 20 nevládních organizací po celém světě.

• Granty společnosti Mary Kay a nadace Mary Kay Ash Foundation podpořily vývoj a spuštění "Pokynů pro rozvojové programy v oblasti boje proti genderovému násilí" a jejich zavedení v 10 zemích, jakož i založení Společenství pro praxi, které k dnešnímu dni sdružuje 240 členů v 16 zemích.

• Granty společnosti Mary Kay a nadace Mary Kay Ash Foundation pomohly svěřeneckému fondu OSN změnit životy 54.822 žen a dívek, které přežily násilí, prostřednictvím 157 projektů v oblasti genderově podmíněného násilí v 68 zemích v pěti regionech, včetně žen a dívek žijících se zdravotním postižením, vnitřně vysídlených nebo uprchlických žen a dívek a žen a dívek z řad původních obyvatel.

• Dary více než 1,3 milionu dolarů globálním organizacím, které pomáhají obohatit životy žen.

O společnosti Mary Kay Inc.

Mary Kay Ashová, jedna z prvních podnikatelek, které pronikly skleněným stropem, založila svou vysněnou kosmetickou společnost v roce 1963 s jediným cílem: obohatit život žen. Tento sen se rozrostl v multimiliardovou společnost s miliony nezávislých prodejců v téměř 40 zemích. Jako společnost zaměřená na rozvoj podnikání se Mary Kay snaží posilovat postavení žen na jejich cestě k ekonomické nezávislosti prostřednictvím vzdělávání, mentoringu, propagace, vytváření sítí a inovací. Mary Kay investuje do vědy, která stojí za krásou a výrobou špičkové péče o pleť, dekorativní kosmetiky, doplňků stravy a parfémů. Mary Kay také věří v bohatší životy dnes pro udržitelnější zítřek a spolupracuje s organizacemi z celého světa, které se zaměřují na propagaci špičkového podnikání, podporu výzkumu rakoviny, prosazování rovnosti žen a mužů, ochranu obětí domácího násilí, zkrášlování našich komunit a povzbuzování dětí, aby šly za svými sny. Více informací se dozvíte na stránkách marykayglobal.com, najdete nás na Facebooku, Instagramu a LinkedInu nebo nás sledujte na Twitteru.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20221214005001/en

Kontakty

Mary Kay Inc.

Korporátní komunikace

marykay.com/newsroom

972 687 5332 nebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-hospodářství-kosmetika-společnost-Mary Kay

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.