OBRAZEM: V tomto severočeském muzeu mají simulátor motorové lodi. Můžete ji kormidlovat
Foto: Jitka Fárová
Výlety

Děčín – Děčín je od dávných dob centrem labské plavby. Místní muzeum je na tuto oblast specializuje už desítky let, kdy vznikla expozice Vývoj lodní dopravy na Labi.

Tato expozice provede návštěvníky historií plavby od počátků až do současnosti. Sbírky fotografií, odborné publikace, mapy i lodní výkresy, které tu jsou v vidění, patří mezi největší u nás.

Nejstarším exponátem je monoxyl, což je loď vydlabaná z jednoho kmene. Používala se v pravěku a znali ji i staří Slované.

Mezi desítkami modelů a zajímavostí nechybí rekonstrukce přehrady, kde teče voda a každý si může vyzkoušet, jak vše funguje.

Hlavně těm nejmenším se líbí simulátor motorové lodi, konkrétně tedy kormidelna, kde se na okamžik můžou stát kormidelníkem a zkusit si řídit loď.

Foto

Kudy tam

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru