Svátek sv. Štěpána na Proglasu

Svátek sv. Štěpána na Proglasu
21. prosince 2022 Aktuality z Proglasu, Vánoce Autor: Sabina Hauserová

Druhý svátek vánoční můžete také strávit ve společnosti Proglasu. Těšit se můžete na pořad s názvem Metelkův betlém nebo na speciální vydání pořadu GenZ s dokumentem o jazzmanovi Milanu Kašubovi.

Mši svatou budeme přenášet od 9.00 z kostela sv. Jana Křtitele v Šumperku.

Už tradičně 26. prosince vás v 11 hodin čeká Svatoštěpánské Proglaso. Tento biblický kvíz je otevřen i dospělým.

Zachráněné Vánoce – to je název sváteční pohádky, kterou uslyšíte ve 14.00. Čeká nás vyprávění o tom, jak jeden úplně malý kluk František dokázal jednomu smutnému dospělému vrátit naději. A o tom přece Vánoce jsou, viďte?

Vánoce mají mnozí z nás spojené s betlémy. Nejen že si je lidé vystavují doma, ale chodí se na ně dívat do kostelů nebo do muzeí. Mezi chlouby severočeského muzea Liberec patří Metelkův betlém, který si představíme s ředitelem muzea Jiřím Křížkem. A dojde řeč jak na jeho restaurování, tak i na rekonstrukci muzea a jeho současnost. Poslouchejte od 20.15.

Studentský dokument Masarykovy univerzity o legendárním jazzmanovi Milanu Kašubovi a debata s autorem Josefem Javůrkem. Poznal ho v patnácti jako učitele kytary a teprve postupně překvapeně zjišťoval, že ho učí jazzový mág. Po deseti letech se znovu do tohoto poznávání noří a zve do tohoto noření i posluchače. Autorskou dokumentární výpověď studenta, v níž se vyznává z nesamozřejmé úcty ke svému bývalému učiteli, přiblížíme v pořadu GenZ ve 22 hodin.

NyníPísně
Píseň: Pojď nebem plout (2022); Interpret: Slabá Lenka - zpěv, Stráník Luboš, Vostrý Ada - kytary, Schwager Zdeněk - basa; Album: Slabá Lenka & Triolla (EP)
05:40Radio Vatikán (slovenské...
05:57Myšlenka na den
06:00Dnešní evangelium
06:05Ranní chvály
06:20Duchovní slovo
06:25Ranní proud

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group