TIP NA VÝLET: Podřípský betlém je světový unikát. Figurky jsou vyrobené z kukuřičného šustí
Podřípský betlém. Foto: Jana Macháčková
Výlety

Bechlín – V malé obci Bechlín, asi pět kilometrů od bájné hory Říp, se nachází Galerie podřípských betlémů. Tři betlémy s figurkami z kukuřičného šustí vytvořili autoři v letech 2015 až 2019. Celoročně je k vidění Podřípský betlém.

Pohyblivý Podřípský betlém

Jde o první betlém tohoto druhu u nás i v Evropě. Tvoří ho soubor více než 230 figur z kukuřičného šustí na rozloze 4×2 metrů, z toho téměř 4 desítky se pohybují.

Hlavně děti určitě nadchnou pohyblivé scény, které jsou navíc i osvětlené a ozvučené. V betlémě se mění denní a noční scény. Figurky návštěvníkům ukáží nejenom příběh zrození Ježíše Krista, ale i život na vesnici na Podřipsku v období baroka.

edeniky 5612

Bechlínký betlém

Jedná se o statický betlém, kteří jeho autoři postavili jako první. Před Vánoci se stěhovali za okno obecní klubovny v Předoníně.

Tříkrálový betlém

Je to také pohyblivý betlém. O Vánocích ho návštěvníci mohli obdivovat v rotundě na hoře Říp.

Provozovatelé doporučují rezervace návštěv na tel. číslech: 604 437 050, 739 103 155

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru