Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Pastrňák rozhodl o vítězství Bostonu dvěma góly, Vaněček vychytal výhru Devils

  21:46aktualizováno  8. ledna 9:19
Útočník David Pastrňák dvěma góly zařídil v sobotním utkání NHL vítězství hokejistů Bostonu 4:2 na ledě San Jose. Český kanonýr byl za výkon vyhlášen hlavní hvězdou zápasu, v aktuální sezoně dal již 29 branek a je třetím nejlepším střelcem ligy. Obránce Filip Hronek asistoval u jediného gólu Detroitu při prohře 1:4 na ledě Toronta a vylepšil si sezonní bilanci na 29 bodů (7+22). Brankář Vítek Vaněček 31 zákroky pomohl New Jersey k výhře nad New York Rangers 4:3 v prodloužení.
Útočník Bostonu David Pastrňák se snaží vkleče přihrát puk spoluhráči.

Útočník Bostonu David Pastrňák se snaží vkleče přihrát puk spoluhráči. | foto: ČTK

Boston v San Jose vedl po šesti minutách 2:0, domácí ale dokázali srovnat. Poté vzal osud zápasu do svých rukou Pastrňák, který nejprve ve 37. minutě využil přesilovou hru a po devíti minutách třetí části skóroval podruhé.

Bruins hlavně díky českému útočníkovi a třem bodům Brada Marchanda (1+2) vyhráli potřetí za sebou a sérii utkání, ve kterých získali alespoň bod, protáhli na třináct. V čele Východní konference i celé NHL má Boston již devítibodový náskok na druhou Carolinu.

Dva góly Bruins připravil kapitán Patrice Bergeron, jenž zaznamenal 1013. bod v kariéře a na třetím místě historických klubových tabulek vystřídal legendárního Phila Esposita. „Je to speciální počin. Vždyť hráči, kteří jsou srovnaní kolem Patrice, jsou legendy klubu i celé NHL,“ řekl trenér Bruins Jim Montgomery.

Detroit začal aktivně, v první třetině Toronto přestřílel jasně 8:2 a na konci 12. minuty se dostal do zaslouženého vedení. Hronek ve vlastním obranném pásmu přistrčil puk Ollimu Määtämu, ten skvělou nahrávkou až na útočnou modrou čáru vyslal do úniku navrátilce z trestné lavice Jakea Walmana, který netradiční spolupráci tří obránců zakončil střelou k levé tyčce branky Ilji Samsonova.

Střela na bránu Toronta v podání obránce Detroitu Filipa Hronka

Hned po 24 sekundách druhé třetiny srovnal v přesilovce domácí Mitchell Marner. Maple Leafs branka nastartovala a převzali iniciativu. Ve 27 minutě vstřelil vedoucí gól John Tavares, jenž pak v závěru ještě výhru zpečetil.

Marner zakončil zápas s gólem a asistencí a ve 467. startu v NHL zaznamenal pětistý bod. „Je to krásný moment. Samozřejmě přemýšlím hlavně nad týmovými úspěchy, ale tohoto milníku si opravdu cením. Je pro mě o to cennější, že jsem zde vyrůstal a Maple Leafs odmala fandil. Nesmíme se ale uspokojit, jsou před námi důležitější cíle,“ řekl Marner. Pouze Auston Matthews překonal v klubové historii pětisetbodovou hranici rychleji, před čtyřmi dny to dokázal v 445. utkání.

Rangers na ledě New Jersey dlouho vedli. V první třetině skórovali zásluhou Jimmyho Veseyho už ve 2. minutě a náskok si udrželi i po druhé dvacetiminutovce, kdy se odcházelo do kabin za skóre 1:3. Skvěle chytajícího Igora Šesťorkina připravil o čisté konto Jack Hughes a další body si navíc schoval do třetí třetiny.

Nejprve talentovaný Američan asistoval u kontatkní trefy z přesilovky od Jespera Bratta a v 51. minutě svou druhou trefou večera poslal duel do prodloužení. Z něj uběhly další tři minuty hry, než završil vítězný obrat Devils obránce Damon Severson.

Domácí tak střeleckou převahu 44:34 nakonec přetavili ve výhru. Gólman Vítek Vaněček zastavil 31 z 34 střel New Yorku, v jehož dresu jej prověřil i Filip Chytil (14:02, +/-: 0, 3 střely). Své druhé utkání po návratu z marodky odehrál za vítěze Ondřej Palát (11:32, +/-: 0, 2 střely), od třetí hrací části byl však minimálně vytížený a v prodloužení se na led již nedostal.

Potřetí za sebou neuspěla Carolina, která překvapivě prohrála na ledě nejhoršího celku Východní konference Columbusu 3:4 po samostatných nájezdech. Hlavní podíl na výhře Blue Jackets měl ruský útočník Kirill Marčenko, který v 15. zápase v NHL vstřelil první hattrick.

Český útočník Martin Nečas po sedmi zápasech vyšel bodově naprázdno. V závěrečné sérii neproměnil ani samostatný nájezd a potvrdil třetí ztrátu Hurricanes za sebou.

Třemi góly se blýskl také Kevin Fiala, jenž prvním hattrickem v novém působišti pomohl Los Angeles k výhře 5:1 nad Vegas. Kings porazili lídra Západní konference podruhé za sebou a z třetího místa na něj ztrácejí pouhé čtyři body.

Ani tři branky Tima Stützleho neodvrátily domácí debakl Ottawy se Seattlem. Hokejisté Kraken porazili Senators 8:4, vyhráli počtvrté za sebou a v tabulce Západní konference se posunuli na páté místo. Celek z kanadského hlavního města neuspěl po dvou výhrách a ve Východní konferenci zůstal na třinácté pozici.

Jedenáctigólovou přestřelku nabídl souboj Buffala s Minnesotou, v němž domácí Sabres zvládli prodloužení a vyhráli 6:5. Dvěma góly a třemi nahrávkami se pod výhru podepsal obránce Rasmus Dahlin, se 44 body třetí nejproduktivnější bek dosavadního průběhu ročníku. Buffalo vyhrálo osmý z posledních devíti zápasů a na příčky zajišťující play off ztrácí už pouze čtyři body.

Gólman Marc-Andre Fleury při zákroku proti střele jednoho z útočníků Buffala.

Po pěti zápasech uspěli úřadující šampioni z Colorada. Hokejisté Avalanche otočili zápas v Edmontonu, vyhráli 3:2 v prodloužení a v Západní konferenci poskočili na deváté místo. Oilers jsou s dvoubodovým náskokem osmí. Český útočník Martin Kaut odehrál za Colorado tři a půl minuty.

Výsledky NHL

NHL
7. 1. 2023 19:00
New Jersey Devils New Jersey Devils : New York Rangers New York Rangers 4:3P (0:1, 1:2, 2:0 - 1:0)
Góly:
29:24 J. Hughes
48:28 Bratt (Hischier, J. Hughes)
50:32 J. Hughes (Mercer, Graves)
62:47 Severson
Góly:
01:34 Vesey (Lafreniere, Trouba)
23:28 Gauthier (Fox, Goodrow)
33:15 Kreider (K. Miller, Zibanejad)
Sestavy:
Vaněček (Blackwood) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Severson, B. Smith, Ochoťuk – Palát (A), Hischier (C), Bratt – Haula, J. Hughes (A), Tatar – Wood, M. McLeod, Holtz – Šarangovič, J. Boqvist, Mercer.
Sestavy:
Šesťorkin (Halák) – R. Lindgren, Fox, K. Miller, Trouba (C), Harpur, B. Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Kakko – Panarin (A), Trocheck, Kravcov – Lafreniere, Chytil, Vesey – Blais, Goodrow, Gauthier.

Rozhodčí: Hanson, O’Rourke – Murray, Marquis

Počet diváků: 16 514

NHL
7. 1. 2023 22:00
Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 4:3N (0:0, 2:3, 1:0 - 0:0)s.n.3:2
Góly:
27:26 Marčenko (K. Johnson, M. Bjork)
29:02 Marčenko (K. Johnson, Bemström)
45:23 Marčenko (Sillinger)
K. Johnson
Góly:
31:20 Pacioretty (Jarvis)
37:18 Skjei (Stastny)
38:56 Pacioretty (A. Svečnikov, S. Aho II)
Sestavy:
Korpisalo (Merzlikins) – Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Berni, Bayreuther, M. Bjork – Bemström, K. Johnson, J. Gaudreau (A) – Laine, Roslovic, Nyquist (A) – Olivier, Kuraly, Meyer – Marčenko, Sillinger, L. Foudy.
Sestavy:
Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Coghlan – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Jarvis, Pacioretty, S. Aho II – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Kotkaniemi, Teräväinen.

Rozhodčí: E. Furlatt, K. Nicholson – M. Cormier, J. Tobias

Počet diváků: 18 663

NHL
8. 1. 2023 4:30
San Jose Sharks San Jose Sharks : Boston Bruins Boston Bruins 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Góly:
06:59 Couture (Barabanov, Vlasic)
34:54 Ferraro (Benning, Nieto)
Góly:
01:03 Marchand (McAvoy, Bergeron)
05:32 Cr. Smith (N. Foligno, Coyle)
36:45 Pastrňák (Marchand, McAvoy)
49:00 Pastrňák (Bergeron, Marchand)
Sestavy:
Reimer (Kähkönen) – E. Karlsson (A), Jayc. Megna, Benning, Vlasic, Ferraro, Harrington – Barabanov, Couture (C), Meier – Labanc, Hertl (A), Nieto – J. Svečnikov, Sturm, Bonino – Lindblom, Lorentz, Gadjovich.
Sestavy:
Ullmark (Swayman) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort, Zbořil – Pastrňák (A), Bergeron (C), Marchand (A) – Zacha, Krejčí, Hall – Frederic, Coyle, N. Foligno – Cr. Smith, Nosek.

Rozhodčí: Joannette, Schlenker – Gawryletz, Mills

NHL
8. 1. 2023 4:00
Edmonton Oilers Edmonton Oilers : Colorado Avalanche Colorado Avalanche 2:3P (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Góly:
15:37 Hyman (McDavid, Draisaitl)
35:03 Hyman (Barrie, Draisaitl)
Góly:
43:06 MacKinnon (Makar, Rodrigues)
48:19 B. Hunt (Rodrigues, Girard)
62:09 Makar
Sestavy:
S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Broberg, Bouchard, Niemeläinen – Yamamoto, McDavid (C), Kostin – Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A), Hyman – Puljujärvi, R. McLeod, Janmark – Ryan, Holloway.
Sestavy:
Georgijev (J. Johansson) – Makar (A), D. Toews, E. Johnson, Girard, B. Hunt, MacDonald – MacKinnon (A), Lehkonen, Rantanen (A) – Rodrigues, Compher, Newhook – L. O'Connor, Meyers, Cogliano – Kaut, Helm, MacDermid.

Rozhodčí: Skilliter, Rank – Cherrey, Toomey

Počet diváků: 18347

NHL
8. 1. 2023 1:00
Ottawa Senators Ottawa Senators : Seattle Kraken Seattle Kraken 4:8 (1:3, 2:2, 1:3)
Góly:
10:21 B. Tkachuk (Stützle, Chabot)
26:35 Stützle
28:34 Stützle (Chabot, Zub)
45:20 Stützle (Batherson)
Góly:
09:19 Bjorkstrand (Schultz)
12:53 McCann (Schwartz, Wennberg)
15:13 Schultz (Oleksiak, Sprong)
28:56 Sprong (Borgen)
34:13 Beniers (Eberle)
41:19 Dunn (Burakovsky, A. Larsson)
44:55 Eberle (Burakovsky, Beniers)
49:59 Burakovsky (Eberle, Dunn)
Sestavy:
A. Forsberg (16. Talbot) – Chabot (A), Zub, Sanderson, Hamonic, Holden, Brännström – B. Tkachuk (C), Stützle, Giroux (A) – DeBrincat, Pinto, Batherson – Kelly, Gambrell, Lucchini – Brassard, Kastelic, Watson.
Sestavy:
Mar. Jones (Grubauer) – Dunn, A. Larsson, Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Beniers, Eberle – Schwartz (A), Wennberg, McCann – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – B. Tanev, Geekie, Sprong.

Rozhodčí: Kea, Rooney – Flemington, Shewchyk.

Počet diváků: 19 347

NHL
8. 1. 2023 1:00
Buffalo Sabres Buffalo Sabres : Minnesota Wild Minnesota Wild 6:5P (1:0, 3:3, 1:2 - 1:0)
Góly:
13:00 V. Olofsson (Mittelstadt, Dahlin)
30:30 Ta. Thompson (Dahlin, Cozens)
32:02 Dahlin (Mittelstadt, Jost)
33:55 Cozens (Tuch)
57:36 Dahlin (Mittelstadt, Power)
64:41 V. Olofsson (Krebs, Dahlin)
Góly:
22:52 Duhaime (Hartman, Dumba)
26:46 Kaprizov (Addison, Steel)
38:45 Hartman (F. Gaudreau)
40:26 M. Foligno (J. Eriksson Ek, Greenway)
47:48 J. Eriksson Ek (Addison, M. Fleury)
Sestavy:
Luukkonen (C. Anderson) – Samuelsson, Dahlin (A), Clague, Power, Ljubuškin, Bryson – Ta. Thompson, J. Skinner, Tuch – Quinn, Cozens, Peterka – Jost, V. Olofsson, Mittelstadt – Girgensons (A), Krebs, Okposo (C).
Sestavy:
M. Fleury (McIntyre) – Dumba (A), Brodin, Middleton, Spurgeon (C), Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Boldy – J. Eriksson Ek, M. Foligno (A), Greenway – Duhaime, Hartman, F. Gaudreau – Dewar, Shaw, Reaves.

Rozhodčí: Pollock, Blandina – Berg, Kovachik

Počet diváků: 19070

NHL
8. 1. 2023 1:00
Montreal Canadiens Montreal Canadiens : St. Louis Blues St. Louis Blues 5:4 (0:1, 2:1, 3:2)
Góly:
21:43 Armia (Evans, Dadonov)
36:15 Dach (Suzuki, Dvorak)
40:36 Caufield (Suzuki)
47:20 Armia (Evans)
51:30 Drouin (Kovacevic)
Góly:
19:27 Saad (B. Schenn, Barbašev)
26:59 Toropčenko (T. Pitlick, Alexandrov)
42:29 Alexandrov (Rosén)
44:42 Bučněvič (Faulk)
Sestavy:
Allen (Montembeault) – Savard, Edmundson, Kovacevic, Harris, Wideman, Xhekaj – Dach, Suzuki, Caufield – Jos. Anderson, Dvorak, Slafkovský – Armia, Evans, Dadonov – Richard, Drouin, Pezzetta.
Sestavy:
Binnington (Greiss) – Parayko, Mikkola, Faulk, Rosén, Bortuzzo, Santini – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Barbašev, B. Schenn, Saad – Leivo, Acciari, Neighbours – T. Pitlick, Alexandrov, Toropčenko.
NHL
8. 1. 2023 4:00
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : Los Angeles Kings Los Angeles Kings 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Góly:
57:45 Marchessault (N. Roy, Kessel)
Góly:
17:03 Fiala (Lizotte, Vilardi)
29:27 M. Roy (Kupari, Kopitar)
36:30 Fiala (Durzi, Vilardi)
45:46 Arvidsson (Se. Walker, Danault)
58:33 Fiala (Lizotte, Vilardi)
Sestavy:
L. Thompson (41. Hill) – Pietrangelo (A), Hague, Korczak, McNabb, Pachal, Martinez – Marchessault, Eichel, R. Smith (A) – Ma. Stone (C), Stephenson, Amadio – Kessel, W. Karlsson, Cotter – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.
Sestavy:
Copley (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar (C), Byfield – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Vilardi, Lizotte, Fiala – Anderson-Dolan, Kupari, Lemieux.

Rozhodčí: McCauley, Pochmara – Murray, MacPherson

Počet diváků: 18 339

NHL
8. 1. 2023 1:00
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Detroit Red Wings Detroit Red Wings 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Góly:
20:24 Marner (Matthews, Rielly)
26:37 Tavares (Järnkrok, Giordano)
46:19 Holmberg (Rielly, Brodie)
58:21 Tavares (Marner, Holl)
Góly:
11:57 Walman (Määttä, Hronek)
Sestavy:
Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
Sestavy:
Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Määttä, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Rasmussen – Raymond, Copp, Berggren – Sundqvist, P. Suter, E. Söderblom – Kubalík, Veleno, Erne.

Rozhodčí: Hebert, MacDougall – Murchison, Alphonso

Počet diváků: 19 101

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

Třinecký šéf: Nad týmem žasnu. Zadinův výrok? To nebyl on. Štve ho liga juniorů

29. dubna 2024  6:58

Možná byste čekali, že za ty roky a po tolika titulech bude klidnější. Že se nemusí stresovat. Leč...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29,  aktualizováno  14:12

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Rulíkova nominace na České hry: deset posil z NHL, o finalistech se rozhodne

29. dubna 2024  12:55,  aktualizováno  13:59

Trenér hokejové reprezentace Radim Rulík před Českými hrami vyřadil z týmu deset hráčů, které...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Gudas v Brně: dětství v krasobruslení, za manželkou chodil do divadla

5. května 2024  9:58

Hokejista Radko Gudas se tento týden díky startu na Českých hokejových hrách v Brně může přenést ve...

Čeští parahokejisté na MS porazili Itálii 4:1, čeká je Japonsko

5. května 2024  9:06

Čeští parahokejisté vstoupili do mistrovství světa v Calgary výhrou 4:1 nad Itálií. Obhájci...

Bylo by na nic končit sezonu v New Jersey. Hischier si jede do Prahy spravit chuť

5. května 2024  7:58

S týmem New Jersey zažil jeho kapitán Nico Hischier velké zklamání, když klub s ambicemi vůbec...

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Je to šílený, hodnotily firmy práci řemeslníků, kteří opravili střechu

Po zimě se často ukážou mnohé „vady na kráse“ domu, střechy nevyjímaje. Někdy nezbývá nic jiného než kompletní výměna....