David Špunar, podnikatel, FaceUp Technology
Foto: archiv Davida Špunara

David Špunar, 21 let, podnikatel, FaceUp Technology

1. Stejně jako většina podnikatelů se v tomto roce obávám ekonomické recese. Proto jsme s kolegy při plánování připravili vícero finančních plánů, abychom byli na možné scénáře lépe připraveni.

2. V dnešní době se svět mění takovou rychlostí, že nedokážu říct, čeho se ve vzdálenější budoucnosti obávám. Ještě před třemi roky bych například nikdy neměl obavy z války v Evropě nebo globální pandemie.

3. Žádnou ze zmíněných věcí jsem v minulosti nezažil. Respektive ekonomickou krizi ano, ale to jsem byl ještě dítě, takže jsem ji tolik nevnímal.

4. Doufám, že se v tomto roce již podaří ukončit válku na Ukrajině. Co se týče ekonomické krize, myslím si, že každá krize je zároveň příležitostí a že máme v Česku spoustu šikovných podnikatelů, kteří i přes ekonomickou nepřízeň porostou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás číst názory chytrých lidí? Odebírejte newsletter Týden v komentářích, kde najdete výběr toho nejlepšího. Pečlivě ho pro vás každý týden sestavuje Jan Kubita a kromě jiných píší Petr Honzejk, Julie Hrstková, Martin Ehl a Luděk Vainert.