Daniel Přibyl promluvil o zákulisí trejdu. Co k němu vedlo a jak prožívá útočník přesun ze Sparty do Mladé Boleslavi?

V extralize Daniel Přibyl dosud oblékal jen dres Sparty. Teď už ale hájí barvy Mladé Boleslavi. Zkušený útočník po přesunu prozradil podrobnosti o zákulisí nečekaného trejdu.

i Zdroj fotografie: BK Mladá Boleslav
                   

Pro mnohé fanoušky šlo o hodně překvapivou výměnu mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Do hlavního města zamířil útočník Pavel Kousal a opačným směrem putují obránce David Dvořáček a centr Daniel Přibyl. Právě posledně jmenovaný promluvil o zákulisí celé výměny. Zatímco Dvořáček byl trejdem překvapený, Přibyl ho sám inicioval. Jaké k tomu měl důvody?

Pět let bez hokeje

Třicetiletý Daniel Přibyl odehrál před odesláním do Boleslavi v české extralize 233 zápasů a všechny v dresu Sparty. Jeho kariéru poznamenalo těžké zranění kolene, kvůli kterému musel na pět let přerušit kariéru. V loňské sezoně se na led vrátil. Jenže ve Spartě dostával minimální prostor. Ani v té aktuální zdaleka nepatřil k nejvytěžovanějším hráčům, po návratu trenéra Hořavy často byl v pozici třináctého útočníka.

iZdroj fotografie: BK Mladá Boleslav

„Na Spengler Cupu jsem hrál první dva zápasy. V dalších dvou jsem byl třináctý a chodil jsem jenom přesilovku. Nikdo mi nic neříkal, tak jsem z toho trošku začal mít pocit jako loni, že vlastně nikdo moc neví, co se mnou. Tam jsem to neřešil. Pak jsme se vrátili zpátky, měli jsme hrát extraligu a ta pozice byla stejná. V tu chvíli jsem si říkal, že už by to chtělo něco udělat,“ prozradil Přibyl v podcastu Bomby k tyči.

Pozice třináctého útočníka

Vysedávání na střídačce v pozici náhradníka ho připravilo o radost ze hry. „Když tam jdeš dvakrát za celý zápas, tak ani nemáš takovou radost, že se vyhraje. Asi to zní netýmově a blbě, ale hokej dělám, protože mě baví hra jako taková. Navíc po tom všem s kolenem fakt musím vynakládat hodně energie, peněz a fyzioterapie, abych tam vůbec mohl být. Nějak jsem si říkal, že toto není úplně to, co od toho očekávám, aby se mi vrátilo zpátky,“ řekl Daniel Přibyl.

iZdroj fotografie: HC Sparta Praha

Svou nespokojenost s prostorem na ledě útočník řešil s Jaroslavem Hlinkou. „Šel jsem za Hlínou i z toho důvodu, že se dlouho známe. Aby nebyl překvapený, že mu bude volat agent. Řekl jsem mu, že to řeším a mám pocit, že nedává smysl, abych byl na Spartě v takovéto pozici,“ vysvětlil třicetiletý centr. Jenže Jaroslav Hlinka si vše vyložil jinak, než Přibyl zamýšlel. „Pak jsem pochopil, že oni to pochopili, že tam být nechci, což úplně nebyla pravda. Spíše jsem chtěl zjistit, jestli by o mě někdo měl zájem,“ dodal.

Mám ještě na závažnější roli?

Podle slov zkušeného centra ho ve Spartě nepřemlouvali, aby zůstal. Už druhý rok čekám, jak to bude. Po změně trenéra jsem asi trochu tušil, že by mohlo nastat něco podobného jako loni. Asi jsem se toho bál a proto jsem udělal celkem rychlé rozhodnutí. Zároveň ve mně dlouho byla myšlenka, že bych chtěl zkusit, jestli bych ještě měl na to, hrát nějakou závažnější roli,“ podotkl Daniel Přibyl.

Napadala ho ale také jiná varianta. „Přemýšlel jsem, že by to bylo definitivnější, kdybych zjistil, že už mám jen na to, hrát třináctého útočníka a jestli by nebylo lepší se vydat jinou cestou,“ naznačil konec kariéry. Místo toho zamířil na hostování do konce sezony do Mladé Boleslavi. Středočeši ho navíc zařadili do elitní formace. „Já jsem s nimi před tím mluvil, takže jsem věděl, že mě chtějí dát do podobné pozice,“ uvedl Přibyl.

Budoucnost Přibyl neřeší

Po skončení hostování v Mladé Boleslavi bude Daniel Přibyl volným hráčem. Budoucností se ale nyní nezabývá. Úplně to neřeším. Po těch letech mě tyto věci nějak přestaly zajímat. Jestli budu mít smlouvu na příští rok? I když jsem smlouvu měl, tak jsem stejně nehrál. Očekávání si moc nedělám a neřeším, co bude,“ poznamenal na závěr útočník.

Zazáří Daniel Přibyl v Mladé Boleslavi?

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články