Pekarová Adamová: Babišovy sliby o míru může brát vážně jen ten, kdo už viděl halu pro Sáblíkovou

15. 1. 2023

Podle předsedkyně Sněmovny Markéty Pekarové Adamové může brát sliby o vyjednání míru na Ukrajině, jimiž se holedbá Andrej Babiš, který spolu Petrem Pavlem postoupil do druhého kola prezidentské volby, pouze ten, kdo viděl neexistující halu pro rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou. Její vybudování slíbil olympijské rekordmance právě Babiš coby premiér.

Markéta Pekarová Adamová považuje za důležité, aby voliči k urnám znovu přišli i za dva týdny. V bývalém vysoce postaveném vojákovi Petru Pavlovi vidí naději, že zvítězí nepopulistický, slušný a důstojný kandidát. 

„Je nesmírně důležité, aby lidé přišli za dva týdny k volbám znovu, protože konečně máme velkou šanci zvolit si prezidenta, na nějž budeme moci být hrdí. Andrej Babiš už nám řadu let ukazuje, že slušnost je mu cizí, a proto se dá očekávat mnoho podpásovek v následujících dnech, ale věřím, že nakonec zvítězí nepopulistický, slušný a důstojný kandidát, tedy Petr Pavel,“ uvedla.

Bylo očekávatelné, že Babiš začne okamžitě tvrdit, že černá je bílá, a hanět protikandidáta, řekla po tiskové konferenci bývalého premiéra.

„Babišovy sliby o schopnosti vyjednat mír ve válce na Ukrajině a všechny další může brát vážně jen ten, kdo už viděl halu pro Martinu Sáblíkovou,“ okomentovala jeho první vystoupení po sečtení hlasů s odkazem na nesplněný slib expremiéra vybudovat halu pro rychlobruslaře.

Novinky.cz, 14. 1. 2023

Štítky
Témata: Média
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme