Pavlovi dnes lidé poslali téměř dva miliony korun, ANO dalo Babišovi 20 milionů

Prezidentskému kandidátovi Petru Pavlovi zatím lidé přispěli na druhé kolo voleb téměř dva miliony korun. Od vítězství v prvním kole ho do dnešních 17:30 finančním darem podpořilo zhruba 800 lidí. Obdržel hlavně příspěvky v řádu tisíců korun. Vyplývá to z jeho transparentního účtu

Celkem na něm má aktuálně zůstatek 4,4 milionu korun. Protikandidátovi Andreji Babišovi kampaň platí jeho hnutí. Na účty mu zatím příznivci poslali dva drobné dary a odpůrci několik haléřových příspěvků s hanlivými vzkazy.

Finalisté prezidentské volby mohou ve druhém kole do své kampaně investovat deset milionů korun. Pavel ČTK v sobotu řekl, že má od sponzorů příslib na financování celého druhého kola. Ihned po úspěšném prvním kole mu ale začali přispívat i drobní dárci, od stovek lidí dostal dary v řádu stokorun nebo tisícikorun. Získal i vyšší příspěvky. Hana Blovská mu poslala 300.000 korun, Pavel Sebor 200.000, Dalibor Konvička 60.000, Petr Pála 50.000 nebo Zdeněk Tůma 40.000. Na první kolo Pavlovi sponzoři poslali celý čtyřicetimilionový limit.

Babišovi prezidentskou kandidaturu v prvním kole platilo jeho hnutí ANO. Na svém webu uvedlo, že na kampaň v prvním kole nepřijalo od dárců žádné peníze a případné dary s poděkováním vracelo. Haléřové platby s hanlivými vzkazy hnutí převedlo do státního rozpočtu. Hnutí Babišovi podle údajů na transparentním účtu poskytlo 20 milionů korun. Kromě transparentního účtu zaregistrovaného na hnutí ANO si Babiš zřídil i účet svůj. Na oba mu od zveřejnění výsledků prvního kola přišly necelé dvě desítky plateb, většinou halířové příspěvky doplněné o hanlivé vzkazy.

Související

Více souvisejících

prezidentské volby 2023 Petr Pavel

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy