Velký extraligový návrat. Do Česka se vrací bývalý reprezentační kanonýr

Hokejová Mladá Boleslav se připravuje na hektický závěr základní části extraligy. Bruslaři získali výraznou posilu v podobě známého jména.

i Zdroj fotografie: HC Vítkovice
                   

Desáté místo a jen pětibodový náskok na poslední Kladno. Hokejovou Mladou Boleslav čeká hektický závěr základní části extraligové soutěže a vedení klubu se rozhodlo pro výrazné změny. Na lavičce skončil trenér Ladislav Čihák, kterého nahradí bývalý kouč Sparty, Třince nebo Komety Brno Jiří Kalous. Osmapadesátiletý stratég si vyhlédl rychlou posilu do ofenzivy. Po konci ve francouzském Rouenu míří do města automobilů Ondřej Roman.

Třiatřicetiletý odchovanec ostravského hokeje má přitom za sebou úspěšné působení ve Francii. Za svůj celek zaznamenal ve 27 utkáních 25 kanadských bodů a výrazně se podepsal pod aktuální druhou příčku Rouenu. Bývalý hráč Vítkovic, ruského Jekatěrinburgu, finského Illves nebo severamerického Texas Stars podepsal v městě automobilů smlouvu do konce příštího ročníku.

iZdroj fotografie: BK Mladá Boleslav

Po Davidu Bernadovi, Timu Söderlundovi, Kellymu Klímovi a Danielu Přibylovi jde o páté nové jméno v kádru od začátku kalendářního roku. „Ty změny souvisí s tím, že se nám herně nedařilo. Což vyústilo v odvolání trenéra Čiháka a taky ke všem těm hráčským výměnám,“ vysvětluje na stránkách klubu sportovní ředitel Martin Ševc. „Bylo jasné, že tým potřebuje takříkajíc okysličit. Na projevu a chuti týmu vidím, že se to posunulo dobrým směrem,“ míní.

Ševc: Roman dokáže udělat rozdíl

Zkušený Roman, který má na svém kontě téměř tři stovky extraligových startů, by měl zaujmout jasnou pozici v mužstvu. „S centry máme dlouhodobě kreativní problém a Ondra je jeden z těch, který dokáže udělat ten rozdíl. Samozřejmě ho bereme i s výhledem do přesilovky, ve kterých je dobrý,“ chválí Ševc někdejšího stříbrného medailistu v dresu Vítkovicemi.

Zjistil jsem, že je ve Francii tak trochu schovaný, takže jsem se mu zkusil ozvat. A on projevil zájem. Takže pak už šlo jen o to, aby si to domluvil v Rouen. Upřímně doufám, že nám pomůže s produktivitou, která nás poslední dvě sezony trápí,“ zakončil Ševc na adresu Romana, který bude chtít brzy rozšířit svůj gólový účet. V nejvyšší soutěži zatím zaznamenal 103 branek, u dalších 210 asistoval.

Dokáže Ondřej Roman povzbudit ofenzivu Mladé Boleslavi jako nejméně produktivního mužstva extraligy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
73 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články