Hlavní obsah

Babiš: Pavel je jen loutka Fialovy vlády

Šéf ANO Andrej Babiš věří, že má proti Petru Pavlovi šanci, i když ostatní kandidáti vyzvali své voliče, aby podpořili Pavla.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš ve volebním štábu

Reklama

Článek

Jak se vám líbilo, když Danuše Nerudová řekla, že jste zlo, proti kterému se musí všichni spojit?

To je vtipné, protože já jsem nezištně věnoval deset let života pro tuto zemi. Nikdy jsem nevzal ani korunu. Bojoval jsem za české zájmy a zájmy lidí. Ano, pokud někdo chce slyšet, že jsem populista, tak jsem populista, který pomáhá lidem.

Paní Nerudová byla taky provládní kandidát jako pan Pavel, takže je to jedna provládní parta. Pavla už podpořil premiér Fiala, paní Pekarová a pan Jurečka. A je jasné, že Pavel půjde vládě na ruku. Což je pro lidi velice špatná zpráva.

Jak se zapojí do závěru kampaně vaše hnutí ANO?

Mně velice pomáhala paní Schillerová, pan Havlíček, paní Vildumetzová, velice si cením jejich podpory a jejich aktivity.

Je součástí vaší kampaně i to, že ANO vyvolalo hlasování o nedůvěře?

Ne, já se toho nezúčastním. Ani jsem nepodepsal žádost o svolání mimořádné schůze.

Pavel: Babiš je riziko pro demokratický vývoj země

Prezidentské volby

Takže nebudete na schůzi vystupovat a dělat si kampaň?

Já vůbec nevím, že je svolána schůze.

Vy jste nebyli v hnutí ANO domluveni, že svolají mimořádnou schůzi mezi prvním a druhým kolem volby?

Ne.

Ale je jasné, že vám ANO bude dělat kampaň, kterou máte založenou na kritice Fialovy vlády.

Je to logické, protože vláda za rok ani jednou nevyhodnotila, jak se jí daří plnit programové prohlášení. Navíc pomoc vlády lidem je pomalá a nedostatečná. Kdybych byl prezident, tak bych vládu nasměroval, protože ovládám problematiku všech resortů.

Budete usilovat i o voliče SPD? Potkal jste se s poslancem SPD Foldynou, řešili jste, zda vás podpoří?

Budu usilovat o všechny hlasy. S panem Foldynou jsme řešili to, že v Ústeckém kraji nebyla moc vysoká volební účast. A je také paradoxní, že antikomunistická Praha Pavla volí jenom proto, že nenávist vůči Babišovi je větší než jejich pokrytecké hodnoty.

Odborníci: To nejhorší, co jsme zatím viděli. Babiš parazituje na strachu z války

Prezidentské volby

Za Petra Pavla se postavili další kandidáti. Pokud je jejich voliči vyslyší, tak má v kapse více než polovinu hlasů. Myslíte, že máte šanci?

Určitě, protože je to provládní kandidát. Pětikoalice ovládá celou zemi, mají Sněmovnu, Senát, předseda Ústavního soudu jim fandí. Když budou mít na Hradě kandidáta, tak 46 procent voličů nebude mít zastoupení.

Buduje se tady nová totalita, která chce omezovat svobodu slova, a pan Pavel je loutka této vlády. A co je nejhorší, že on je agent, který byl cvičen na výsadek do NATO. A takový je v Evropě jen jeden, a to v Rusku. Putin byl vysazen jako agent v Berlíně, a kdyby nepřišla revoluce, tak by byl pan Pavel vysazen taky v nějaké zemi NATO.

Na druhou stranu klobouk dolů, že se mu povedlo dotáhnout to až na předsedu vojenského výboru NATO v Bruselu, kam odešel v roce 2015. Od té doby pro naši zemi neudělal vůbec nic. A přivlastňuje si cizí zásluhy. Já jsem vyzdvihl armádu, jak pracovala během covidu, jak se jí podařilo evakuovat naše lidi z Afghánistánu. A on nemá problém lhát a přisvojovat si za to zásluhy. Když se v roce 2018 vrátil, tak byl ve výslužbě a nedělal nic a jen se připravoval na prezidentskou kandidaturu.

Petr Pavel na to reagoval, že ztrácíte hlavu a kňučíte.

Určitě neztrácím hlavu, říkám jen fakta. Těch materiálů, že se cvičil na vojenského rozvědčíka, je strašně moc a je zajímavé, že ta vojenská rozvědka splynula s rozvědkou v novém systému.

Miliardář Andrej Babiš je poslanec, bývalý ministr financí a předseda vlády. V prezidentských volbách 2023 neúspěšně kandidoval na prezidenta, když v druhém kole prohrál s Petrem Pavlem. Více o Andreji Babišovi zde.

Generál ve výslužbě a bývalý předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel byl v prezidentských volbách 2023 zvolen prezidentem České republiky. V druhém kole porazil Andreje Babiše. Více o Petru Pavlovi zde.

Vondrák uvažuje o odchodu z ANO. Pavlovi dá hlas znovu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám