Freestyle motokrosař F. Podmol ve Španělsku získal bronz

Parádní úspěch zaznamenal Filip Podmol na akci X-Gravity. Ve španělském San Sebastianu získal třetí místo v náročné konkurenci. Vedle něho totiž startovali tři španělští závodníci Maikel Melero, Dany Torres, Edgar Torronteras a David Rinaldo z Francie. 

Velkou show sledovalo 8000 lidí. „V poslední době se mi daří, před novým rokem jsem byl čtvrtý v Kostarice a třetí v Americe,“ prohlásil Filip Podmol, domácí šampion ve freestyle motokrosu. V novém roce se plánuje účastnit těch nejprestižnějších světových akcí.

Jeho bratr Libor se zaměřuje na dálkové rallye, on však pokračuje ve freestyle motokrosu. A dělá dobře! Z Filipa Podmola se stává světová extratřída, sází na precizní a odvážné triky. Důkazem toho byly výkony ve Španělsku – Podmol předvedl výborně provedené triky Tsunami Flip a Hart Indy Backflipem. Díky nim vyskočil na stupně vítězů. Melero s dvojitým backflipem a David Rinaldo s frontflipem Tsunami se umístili na 1. a 2. místě. „Přes vánoční týdny jsem nelenil a trávil jsem několik týdnů ve Francii u Davida Rinalda. To mi určitě pomohlo,“ dodal Podmol, kterého čeká v tomto roce mnoho akcí. „Je toho opravdu hodně, například v Německu, Rakousku nebo v USA. Chci urvat co nejvíce dobrých výsledků. Také by se mělo rozjet po nějaké době také mistrovství světa ve freestyle motokrosu, kde chci rozhodně uspět.“

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist