ANO zneužívá hlasování o nedůvěře vlády k podpoře Babiše, věří ministryně Langšádlová

16. 1. 2023

Deset dnů před druhým kolem prezidentských voleb ministryně Helena Langšádlová vidí opoziční snahu jako součást volební kampaně ve prospěch Andreje Babiše.

„Vyvolat hlasování o nedůvěře je naprosto legitimní krok ze strany opozice. Ale jsem pevně přesvědčena, že v této situaci lze hovořit o zneužití tohoto institutu ve prospěch kandidáta na prezidenta pana Babiše, předsedy nejsilnější opoziční strany,“ uvádí v Pro a proti ministryně pro vědu, výzkum a inovace z TOP 09 Helena Langšádlová. 

„Jsem přesvědčena, že jednotliví ministři na návrhy opozice reagují, dialog probíhá intenzivně na výborech Poslanecké sněmovny i na plénu. Není potřeba tedy vyvolávat hlasování o nedůvěře vlády. To je mezi prvním a druhým kolem prezidentské volby zneužití tohoto institutu,“ opakuje politička.

Ministryně věří, že kdyby byla tato schůze sněmovny svolána o dva týdny později, nic by se na věci neměnilo. „Nikdo by neobviňoval ANO, že zneužívá institutu svolání schůze o hlasování o nedůvěře. Navíc v poslední době opakovaně docházelo ve sněmovně k obstrukčnímu jednání ze strany hnutí.“

Podle političky je zvláštní celý kontext jednání ANO. „Jsme před prezidentskou volbou, ne premiérskou. Ta aktuální témata, na která Babišovo hnutí upozorňuje, samozřejmě řešena jsou, k tomu opravdu žádná mimořádná schůze sněmovny nepřispěje,“ konstatuje Helena Langšádlová.

Celý pořad si můžete poslechnout zde.

Český rozhlas, Pro a proti, Karolína Koubová, 16. 1. 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme