Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Ve Vrbátkách shořela střecha hasičské zbrojnice a místního skladu. Škoda vyšplhala na sedm milionů korun

, aktualizováno 17. ledna 2023, 9:42

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly včera v podvečer požár střechy hasičské zbrojnice a skladu obecní techniky ve Vrbátkách na Prostějovsku. Hasičům se podařilo plameny rychle dostat pod kontrolu, škoda je ovšem sedm milionů korun. Zasažena byla celá střecha, příčinou požáru je závada na elektroinstalaci.

Dětská chůvička zachránila životy. Rodiče se díky ní dozvěděli o požáru

Život čtyřčlenné rodině se dvěma malými dětmi na Prostějovsku zachránila dětská chůvička. Díky ní se dozvěděli o požáru v dvoupodlažním domě. Nakonec se díky včasné reakci rodičů obešla událost bez zranění nebo velkých škod. Pro podobné situace...

K požáru budovy ve Vrbátkách hasiči vyjeli dnes v podvečer, plameny se jim podařilo rychle zkrotit. Zasažena byla celá střecha.

"K zahoření došlo ve skladu obecní techniky, která sousedí s místní hasičskou zbrojnicí. Aktuálně dohašujeme s pomocí výškové techniky skrytá ohniska a rozebíráme střešní konstrukci," sdělil kolem osmé hodiny večer mluvčí hasičů Josef Koláček.

Škodu je předběžně 7 milionů korun, na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky. Požár se obešel bez zranění. Příčinou požáru je podle vyšetřovatele hasičů technická závada na elektroinstalaci budovy.

"Hořela zde střecha skladu obecní techniky a místní hasičské zbrojnice. Událost byla hlášena na krajské operační a informační středisko před šestou hodinou večerní. Na místě byla jako první místní jednotka. Dobrovolní hasiči z objektu zachránili cisternovou automobilovou stříkačku, dýchací přístroje a další potřebné hasičské vybavení a ihned zahájili hasební práce," upřesnila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Profesionální hasiči poté plameny zkrotili dvěma C proudy a nasadili výškovou techniku. Vynesli rovněž různý materiál a vybavení a ke kontrole objektu využili termokameru. Na místě byli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolné jednotky z Vrbátek, Vrahovic a Dubu nad Moravou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, sklad, obec, technika, střecha, škoda, hasiči, Vrbátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vrbátkách shořela střecha hasičské zbrojnice a místního skladu. Škoda vyšplhala na sedm milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.