Denník N

Ak by turnaj vyhral, ukončil by kariéru. Kyrgios pre zranenie odstúpil z Australian Open

Nick Kyrgios. Foto - TASR/AP
Nick Kyrgios. Foto – TASR/AP

Austrálčan podstúpi operáciu kolena.

Mužský tenis sa dlhodobo opieral o popularitu Rogera Federera, Rafaela Nadala a Novaka Djokovića. Do istej miery to bolo prirodzené, pretože práve oni traja svojou rivalitou ovplyvnili celú tenisovú históriu.

A potom tu bol Nick Kyrgios. Vždy bol protikladom uhladeného Federera či Nadala, ktorý hovorí, že by nikdy nerozbil raketu, a Djokovića, ktorý je ochotný trénovať akokoľvek tvrdo, aby vyhrával ďalšie tituly.

Keby ste však oslovili menej zanieteného fanúšika tenisu, aby vám povedal ďalšieho zaujímavého hráča, zrejme by mnohokrát zaznelo práve meno Kyrgios. Hoci nikdy nebol svetovou jednotkou a vo dvojhre ani nikdy nevyhral grandslamový titul.

Keď streamovacia platforma Netflix oznámila detaily týkajúce sa nového seriálu Break Point zo zákulisia minuloročnej tenisovej sezóny, zrejme iba málokoho prekvapilo, že práve Kyrgiosovi venovali tvorcovia prvý diel.

Na Australian Open chýba

Často rozbíja rakety, háda sa s rozhodcami, nebojí sa kritizovať súperov, ale inokedy hovorí aj o téme psychického zdravia či dokonca o rasizme, ktorý veľakrát zažíval.

Jedni ho kritizujú, iní ho povzbudzujú. No faktom je, že jeho zápasy dokážu prilákať často viac fanúšikov ako stretnutia mnohých jeho súperov, ktorí pritom dosiahli ako hráči väčšie úspechy.

Vstupenky na jeho exhibičný tréningový zápas proti Novakovi Djokovićovi pred štartom Australian Open sa napríklad vypredali za 58 minút. „Wau, Nick Kyrgios je zlý pre šport! Aká hanba, národné pobúrenie! Ako si to len dovolil vypredať ďalší štadión, toľká arogancia,“ reagoval ironicky Kyrgios na Twitteri.

Aj organizátori Australian Open sa zrejme spoliehali, že pritiahne ešte väčší záujem divákov. Po tom, čo kariéru ukončila minuloročná víťazka Ashleigh Bartyová, mal byť pre domácich Kyrgios ešte o niečo väčším lákadlom.

Ibaže tesne po začiatku turnaja prišiel Kyrgios na tlačovú konferenciu a oznámil, že z Australian Open odstupuje. Má totiž v kolene cystu, ktorá

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie