Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

V části Olomouckého kraje meteorologové varují před sněžením. Může napadnout až 15 centimetrů

Od dnešní půlnoci až do zítřejšího odpoledne meteorologové varují před tím, že v západních částech Olomouckého kraje hrozí vydatné sněžení. Napadnout by mohlo až patnáct centimetrů sněhu. Pozor by si měli dát řidiči, může také dojít k výpadkům dodávek elektřiny.

V Jeseníkách dál padají teplotní rekordy. Maxima k deseti stupňům hlásí předpovědi až do konce týdne

V Jeseníkách v posledních dnech dál padají teplotní rekordy. Na Nový rok měl Javorník přes 19 stupňů, včera padl rekord ve Zlatých Horách na Jesenicku, kde se teplota vyšplhala na 18,7 stupně. Je to důsledek extrémně teplého vzduchu ze...

Výstraha platí od půlnoci do tří hodin odpoledne na Jesenicku, Konicku, Litovelsku, Mohelnicku, Prostějovsku, Šumpersku a Zábřežsku. 

"Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě nebo zásobování. V případě mokrého sněhu mlže dojít ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i na sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku. Na horách je nutné dodržovat pokyny Horské služby," nabádají meteorologové.

Počasí bude ovlivňovat tlaková níže, která postupuje přes střední Evropu k severovýchodu.

"V noci bude zataženo se sněžením, místy i vydatnějším. Pod 400 metrů přechodně i srážky smíšené nebo dešťové. Ve středu bude převážně zataženo, na většině území sněžení, místy i vydatnější. V polohách pod 400 metrů přechodně i déšť se sněhem nebo déšť," uvedla v předpovědi pro Olomoucký kraj Eva Richtariková z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Předpokládá, že místy může napadnout až 15 centimetrů nového sněhu.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky výstraha, sníh, sněžení, doprava, výpadky, energie, meteorologové, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V části Olomouckého kraje meteorologové varují před sněžením. Může napadnout až 15 centimetrů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.