Ledecká je v nominaci na mistrovství světa. ‚Smlouva zatím uzavřená není,‘ říká šéftrenér lyžařů Fiedler

Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká by se brzy mohla vrátit do závodů a tím prvním by mohl být světový šampionát – ten se pojede za necelé tři týdny ve Francii. Ledecká je totiž v nominaci české reprezentace na mistrovství světa, i když stále nemá podepsanou reprezentační smlouvu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Zdroj: Reuters

Ester Ledecká stále nezávodí, ale zato je v nominaci na mistrovství světa alpských lyžařů, které bude za tři týdny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak probíhají jednání české reprezentace s lyžařkou a snowboardistkou Ester Ledeckou

Šéftrenér reprezentace alpských lyžařů Jan Fiedler ve vysílání Radiožurnálu Sport říkal: „Ester Ledecká je v nominaci a na konci tohoto týdne by mělo padnout rozhodnutí, jestli se může aktivně účastnit mistrovství světa, anebo jestli to její zdravotní stav nakonec neumožní.“

Ledecká si totiž v létě zlomila klíční kost, v listopadu musela na reoperaci, a tak nejenže zatím v této zimě nezávodila, ale dokonce na lyžích ani snowboardu netrénovala.

V prosinci při vyhlášení Sportovce roku říkala, že čeká na povolení od lékařů a to by měla dostat na konci tohoto týdne. Jan Fiedler jako šéftrenér přihlašuje reprezentanty do závodů, takže se ptá i na zdravotní stav lyžařů.  

Budu si sezonu financovat sama, reaguje Ledecká na neúspěšná jednání o reprezentační smlouvě

Číst článek

„Zprávy mám od Tomáše Banka, toho nejpovolanějšího, jejího lyžařského trenéra. Jak už to u Ester bývá, zprávy jsou poměrně omezené. Ester se připravuje zatím fyzicky, lyžovat doposud nijak zvlášť nemohla.“

Těžko by ale Ledecká jela na mistrovství světa v českých barvách, když by stále neměla uzavřenou reprezentační smlouvu. Problém je v rozdílných partnerech Svazu lyžařů a Ester Ledecké.

„Jednání probíhají, smlouva zatím uzavřená není,“ říká Fiedler k situaci, ke které se teď nechtějí ani svaz ani zástupci Ledecké vyjadřovat.

Obě strany ale připouští, že se teď snaží rychle najít shodu a uzavřít smlouvu. Jednání o ní se v posledních měsících několikrát vyhrotila, ale samotnou lyžařku a snowboardistku to příliš nerozhodilo.

„Nejsem u každého vyjednávání, to by mě asi vysálo. Můj tým s právníky na tom pracují a myslím, že by vám asi řekli víc. Co já vím, tak se to blíží ke zdárnému konci, a já doufám, že obě strany budou odcházet spokojené,“ doufala Ester Ledecká v prosinci.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme