GymBeam poprvé v historii dosahuje na tržby vyšší než 2,5 miliardy korun a má velké plány!

Dalibor Cicman, CEO společnosti GymBeam

Dalibor Cicman, CEO společnosti GymBeam

Společnost GymBeam reportuje zatím nejlepší rok 2022 a velké plány do budoucna. Potvrzuje tak svou pozici jedné z nejrychleji rostoucích e-commerce firem v regionu střední a východní Evropy. Skvělých úspěchů dosahuje i v České republice - jednom z patnácti trhů, na kterém působí.

Poprvé v historii GymBeam překonal na všech svých trzích tržby přes 2,5 miliardy korun, na českém trhu pak dosáhl tržeb vyšších než 575 milionů korun. V obou případech jde o dvouciferný růst, který globálně přesáhl 67%, v České republice pak 64 %. GymBeam, který oslovuje více jak dva miliony zákazníků napříč trhy, zaměstnává celkem 355 lidí na různých úrovních a pozicích.

Rok 2022 přinesl GymBeamu v Čechách mnohá poprvé. V lednu běžela první televizní kampaň, v červnu otevřel své brány vůbec první GymBeam Fitness Hub v pražském Karlíně, na trh byla uvedena vlastní gamingová značka XBEAM a GymBeam tak vstoupil do nové kategorie, v srpnu pak firma otevřela své brány na italském trhu. To není vše! V roce 2022 se týmy v GymBeam výrazně zaměřily na rozvoj B2B segmentu a produkty GymBeam díky tomu zákazníci najdou i v sítích Pilulka, Dr.Max nebo v Decathlonu.

Společnost GymBeam dál rozšiřovala portfolio svých privátních značek - GymBeam, VanaVita, BeastPink, STRIX a XBEAM. Prémiová značka Strix přinesla první kolekci oblečení zaměřenou na ženy, kategorie doplňků se rozrostla o vitamíny pro děti a nejvyšší nárůst zaznamenaly nootropika a progresivní potraviny.

"Je skvělé, co jsme jako firma v loňském roce, ale i předchozích letech dokázali. Navzdory mezinárodní politické situaci, rostoucím cenám i náročným okolnostem na trhu, se nám dlouhodobě daří profitabilně růst a doslova překonávat naše vlastní plány. Jsem nesmírně hrdý na všechny kolegy, bez jejichž tvrdé práce by nic z toho nebylo možné," komentuje úspěch firmy CEO Dalibor Cicman.

GymBeam tak vstoupil do roku 2023 nejen se skvělými výsledky, ale i smělými plány. “Společnost GymBeam má do roku 2023 velké plány spojené s dalším růstem. Asi největší výzvou bude automatizace, a to jak skladů, tak procesů a některých projektů. V produktové rovině se pak firma chystá přicházet s čerstvými novinkami reagujícími na poptávku trhu. Rozhodně nechceme usnout na vavřínech, ale naopak se dál rozvíjet na všech našich trzích," doplňuje Dalibor Cicman.

O GymBeam:

GymBeam je s obratem 105 milionů eur za rok 2022 největším fitness e-shopem v regionu CEE. Zaměřuje se na prodej výživy pro sport a zdraví, zdravých potravin, sportovního oblečení a příslušenství. Ve svém portfoliu má více než 120 značek a tisíce produktů. Velkou část jeho tržeb tvoří vlastní výroba pod značkami GymBeam, VanaVita, BeastPink, STRIX a XBEAM.

Společnost GymBeam od vzniku expandovala do dalších krajin Evropy. Momentálně působí na 15 trzích, mezi které kromě Slovenska a Česka patří například Maďarsko, Rumunsko, Chorvatsko, Bulharsko, Ukrajina, Slovinsko, Polsko, Německo či Itálie.

Klíčová slova ČR-trh-internet-zdraví-kondice-služby-firmy-GymBeam-Friendly Friends

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing
IT, telekomunikace
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.