Třetím jezdcem týmu Wojcik Racing je Isaac Viňales

Tým Wójcik Racing rozšířil jezdeckou sestavu ve vytrvalostním mistrovství světa FIM EWC o Isaaca Viňalese. Rodák z Katalánska je bratrancem Mavericka Viňalese z MotoGP a v polském týmu bude týmovým kolegou Francouze Mathieu Ginese a Sheridana Moraise, který pochází z Jižní Afriky.

Wójcik Racing Team uzavřel sezonu FIM EWC 2022 druhým místem ve 24hodinovém závodě Bol d'Or, což mu pomohlo získat páté místo v celkovém hodnocení MS vytrvalostních závodů silničních motocyklů. Letos jsou ambice ještě o něco větší. „Isaac je dalším jezdcem světového formátu, který přichází k týmu Wójcik Racing,” uvedl šéf týmu Sławomir Kubzdyl. „Známe ho dobře, protože jsme ho léta sledovali ve světovém šampionátu. Když jsme v roce 2020 měli premiéru v mistrovství světa supersportů, patřil k předním jezdcům a od té doby jsme přemýšleli o spojení sil ve FIM EWC. Jakmile jsme začali jednat, vše probíhalo hladce. Po pozvání Isaaca k vyzkoušení naši motorky, a setkání s týmem v Cartageně, jsme se oba rozhodli podepsat smlouvu na rok 2023 přímo na trati. Cíl máme stejný a to usilovat o přední příčky ve FIM EWC.”

Španěl Isaac Viňales k podpisu smlouvy s polským týmem řekl: „Jsem moc rád, že budu součástí týmu Wójcik Racing. Je to velmi dobrý tým a můžeme toho společně hodně dokázat. Moc se mi líbí zdejší rodinná atmosféra, která je ve vytrvalostních závodech velmi důležitá. Po prvních dvou společných dnech vidím, že máme dobrou motorku a víme, jak ji ještě vylepšit. Ve vytrvalostních závodech je těžké mluvit o cílech, protože se může stát cokoli, ale dáme do toho všechno a chceme bojovat o ty nejvyšší příčky.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist