Hlavní obsah

Lidé jsou šokovaní, já ne. Plíšková si vynahrazuje smutek parádní jízdou na Australian Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Její výsledky z posledních měsíců nevzbuzovaly před Australian Open zrovna velké naděje na úspěch, jenže bývalá světová jednička Karolína Plíšková zatím v Melbourne září. Suverénně si proklestila cestu už do čtvrtfinále a zatím neztratila ani set. V osmifinálovém duelu dokonce nadělila Číňance Čang Šuaj “kanára“ (6:0, 6:4). „Dnes jsem se cítila dobře. A myslím, že to bylo vidět. Přeju si, abych takhle hrála vždycky,“ těšilo tenistku z Loun po triumfu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po postupu do čtvrtfinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Na postup přes dvaadvacátou nasazenou hráčku potřebovala zkušená Češka jen necelou hodinu.

„Hlavně ten první set byl ode mě hodně solidní. Myslím, že jsem že od základní čáry jsem dominovala. Byla jsem opravdu dobrá. Po servisu jsem měla hodně bodů zadarmo. Dívala jsem se na statistiky, nasázela jsem spoustu vítězných míčů od základní čáry, nedělala jsem moc chyb. Myslím, že to byl dobrý zápas," pochvalovala si Plíšková na tiskové konferenci.

30letá tenistka naposledy prožívala podobně úspěšnou jízdu turnajem na loňském US Open, kdy si zahrála rovněž čtvrtfinále. Od té doby se na okruhu spíše trápila. Celou minulou sezonu ostatně měla poznamenanou léčbou zlomeniny ruky, kvůli níž loni v Melbourne chyběla.

„Je úžasné tady znovu být, protože loni jsem byla velmi smutná, že jsem zmeškala zrovna tuhle část sezony. Trvalo dlouho, než jsem se pak dostala do svojí hry, protože jsem se pořád potýkala s bolestí. Až v závěru se mi to trochu dařilo. Teď hraji na podobné vlně jako na US Open a jsem šťastná, že jsem znovu ve čtvrtfinále grandslamu," připomněla loňské trable.

Při osmifinále si prožila první těžkou chvilku na turnaji, když ve druhém setu čelila stavu 2:4. S ošemetnou situací se ale vyrovnala perfektně, uhrála patnáct vítězných fiftýnů za sebou.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Radost v podání Karolíny Plíškové. Česká tenistka postoupila na grandslamovém Australian Open do čtvrtfinále.

„To ani nevím, že jich bylo tolik. Bylo mi jasné, že to nemůže jít pořád tak jako v prvním setu. Věděla jsem, že přijde nějaká těžší chvíle a jsem ráda, že jsem jí prošla, protože ty předchozí zápasy pro mě byly takové lehčí. Dnes jsem se cítila dobře. A myslím, že to bylo vidět. Přeju si, abych takhle hrála vždycky. Na co jsem sáhla, to mi šlo. Druhý set už nebyl tak perfektní, ale myslím, že tenis to byl dobrý," hodnotila zápas Plíšková.

V pavouku ženské dvouhry už je poslední českou zástupkyní. A zatímco s ní se před turnajem na úspěch moc nepočítalo, v Melbourne už se dostala dál, než celá řada favoritek v čele se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, které už na turnaji dohrály.

„Vím, že lidé jsou vždy šokovaní, že tahle nebo tamta vypadla. Já ale ne, pro mě to není překvapení. Poslední roky už to není o nějaké top dvacítce, ale je tu spíš nějakých 150 těžkých soupeřek. Když nemáte úplně den, můžete s nimi prohrát. Nejsem šokovaná ani jedním jménem hráček, které postoupily," dodala Plíšková, která se v bitvě o semifinále utká s Polkou Magdou Linetteovou, senzační přemožitelkou nasazené čtyřky Caroline Garciaové.

Reklama