Honda angažovala Japonce Kawauchiho, bývalého šéfa Suzuki MotoGP

V rozhovoru pro španělskou verzi webu motorsport.com potvrdil šéf týmu Repsol Hondy Alberto Puig výměnu na pozici technického šéfa, jímž byl jmenován bývalý technický ředitel týmu Suzuki Ken Kawauchi. Ten nahradí Takeo Yokoyamu, který odchází do centrály HRC v Japonsku a Kawauchi tak může pokračovat dál ve spolupráci s dvojicí Joan Mir a Alex Rins, jenž oba závodili pod jeho vedením s prototypy Suzuki. Mir je nyní s Marcem Márquezem v továrním týmu Hondy a Alex Rins, který odmítl nabídku Aprilie, je společně s Takaaki Nakagamim jezdcem LCR Hondy.

Změn u týmů Hondy v MS silničních motocyklů pochopitelně víc o čemž jsme již informovali dříve. Jen pro osvěžení paměti se jedná o to, že Joan Mir bude spolupracovat s Giacomem Guidottim, Taklaaki Nakagami s Klausem Nöhlesem a Ramon Aurin se přesune do testovacího týmu, kde bude pracovat s Němcem Stefanem Bradlem.

K změně na pozici technického šéfa, Albert Puig pro Motorsprint.com řekl: „HRC podepsala smlouvu s Kenem Kawauchim na pozici technického manažera. Využíváme odstoupení Suzuki z mistrovství světa. Ken nahradí Takeo Yokoyamu, který bude mít naopak na starosti školení mladých inženýrů, které máme v Japonsku, aby, až přijde čas, byli připraveni pro Evropu jak po technické, tak po lidské stránce. Takeo je důležitou součástí HRC a jeho nová pozice bude rozhodující pro budoucnost společnosti v závodech motocyklů. Kokubu-san zůstává technickým ředitelem.”

K faktu, že není příliš obvyklé, aby jeden japonský výrobce získal inženýra konkurenční japonské značky, Alberto Puig poznamenal: „Skutečnost, že se Suzuki rozhodla odstoupit z mistrovství světa, pravděpodobně ovlivnila Kenovo rozhodnutí podepsat smlouvu s Hondou. Z toho, co jsem pochopil, vyplývá, že má velkou vášeň pro závodění. Kdyby Suzuki pokračovala v závodění, pravděpodobně by nepřestoupil.”

„Když někoho zaměstnáte, nedáváte mu nějaké termíny. Sešla se řada okolností. V první řadě je potřeba mít v Japonsku člověka, který bude dohlížet na inženýry, které tam Honda má, jenž mají velký potenciál, ale bez zkušeností. A k tomu byl vybrán Takeo, který logicky musel být nahrazen někým jiným. Odpovědí na toto bylo jmenování Kena. Pochopitelně neočekáváme, že všechny problémy motocyklu vyřeší jen on sám.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist