Tým Aruba.it Racing-Ducati představil sestavu WSBK 2023

V rámci společné prezentace týmů Ducati MotoGP a WSBK v Madonně di Campiglio, představil tým Aruba.it Racing-Ducati barvy a sestavu pro nadcházející sezonu MOTUL FIM Superbike World Championship 2023. Mistr světa WSBK Álvaro Bautista nastupuje s číslem #1 na kapotě Ducati Panigale V4R, s číslem #21 Ital Michael Ruben Rinaldi.

Pondělí je pro všechny členy týmu Aruba.it Racing - Ducati posledním dnem, kdy můžou využívat krás horského střediska v Madonně di Campiglio. V úterý ráno už všichni míří do Jerezu, kde mají od středy první testy sezony 2023. Další testy v Portimau jsou v termínu 31. ledna a 1. února.

V rámci prezentace Álvaro Bautista řekl: „Máme před sebou novou výzvu. Po fantastické sezoně, v níž jsme s Ducati zvítězili v MS Superbike i MotoGP, bude rok 2023 nevyhnutelně náročný. Při závodech s číslem 1 může být náš cíl jediný a to vyhrát. Budeme pod velkým tlakem, ale zároveň budeme muset zůstat klidní, snažit se pracovat s velkým soustředěním, ale také s klidem. Budeme mít novou motorku, a přestože se nebude nijak extrémně lišit od té z roku 2022, je jasné, že práce, kterou budeme muset udělat před prvním závodem, abychom zapracovali na detailech, které nám pomohou vytěžit z jejího výkonu maximum, bude zásadní.”

„Rád bych také něco řekl všem Ducatistům, jsem velmi hrdý na všechny naše fanoušky, kteří nás v minulé sezoně sledovali, a doufám, že díky výsledku, kterého jsme dosáhli, nás v roce 2023 bude na okruzích po celém světě podporovat ještě více z nich. Jsem Ducatista a mám štěstí, že můžu reprezentovat barvy týmu Aruba.it Racing - Ducati.”

„Do tohoto nového dobrodružství se pouštím s velkým nadšením,” prozradil Michael Ruben Rinaldi. „Společně s mým týmem jsme v posledních dvou letech vždy dosáhli pokroku a podařilo se nám zlepšit naše výsledky. Jako tým jsme v minulé sezóně získali tři tituly, což znamená, že náš balík je velmi silný. Během zimy jsme analyzovali body, na které se budeme muset zaměřit, abychom se zlepšili a pokusili se tak být konkurenceschopní v boji o titul. V posledních týdnech jsem hodně pracoval a budu v tom pokračovat s velkým nasazením, abych pokaždé mohl nabídnout maximální potenciál. I na motorce bude spousta nových věcí, takže se nemůžu dočkat, až začnu. Chtěl bych poděkovat Arubě a Ducati za možnost jezdit na této krásné Panigale V4 R a být součástí tak ambiciózního týmu.”

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist